Mergi la conţinutul principal

Primii 15 refugiați de la Odesa și Mariupol cazați la Parohia „Sf. Filofteia“

* cetățenii ucraineni vor primi câte trei mese pe zi prin Cantina socială a parohiei * alți refugiați vor fi cazați la "Sf. Cuv. Parascheva" * joi, 3 martie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat 50.000 lei Episcopiei Basarabiei de Sud și Episcopiei Tulcii, pentru ajutorarea refugiaților * totodată, preoții și credincioșii au trimis ajutoare de 57.000 de lei pentru ajutorarea refugiaților de la Vama Isaccea

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, 15 refugiați din Ucraina - majoritatea femei și copii - au fost cazați duminică, 6 martie, la Așezământul social din cadrul Parohiei "Sf. Filofteia", din cartierul Nedelcu P. Chercea, Brăila.

"Cetățenii ucraineni sosiți la Brăila au venit din zonele Mariupol și Odesa și au fost primiți cu toată dragostea și disponibilitatea de preoții și voluntarii de la Parohia "Sf. Filofteia", unde li s-a asigurat cazare și trei mese zilnic prin Cantina socială care funcționează în cadrul acestei parohii. Unii dintre ei sunt în tranzit prin țara noastră, însă au nevoie de ajutor întrucât sunt obosiți, speriați de nemilosul război și despărțiți de unii membri ai familiilor lor", ne-a precizat pr. Rareș Bucur.

Sprijinul oferit de parohia brăileană este mai mult decât binevenit în aceste zile în care omenia și dragostea față de aproapele depășesc orice graniță.

După cum vă informam, în ziua de joi, 3 martie a.c., Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat suma de 35.000 de lei Episcopiei Basarabiei de Sud, pentru ajutorarea a 120 de persoane refugiate. De asemenea, a donat 15.000 de lei Episcopiei Tulcii, pentru achiziționarea de alimente pentru refugiații care ajung în județul Tulcea, pe la Vama Isaccea.

Vineri, 4 martie, preoți de la Centrul Eparhial și din cadrul Protopopiatelor Brăila și Galați au trimis către Episcopia Tulcii (Parohia "Sf. Gheorghe" - Isaccea 1) ajutoare de 57.000 de lei care vor fi distribuite refugiaților care trec pe la Vama Isaccea, precum și dincolo de graniță, în Ucraina. Este vorba de 380 de pături, 400 de geci, produse de igienă personală, alimente de primă necesitate și apă îmbuteliată, achiziționate cu sprijinul credincioșilor din județele Brăila și Galați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro