• Școala Gimnazială Victoria și Școala Gimnazială “Vasile Băncilă” din Scorțaru Nou au lansat deja licitațiile în SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), investițiile fiind finanțate prin PNRR, prin apelul de proiecte ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” • la Victoria s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor, nouă firme fiind interesate de contractul de peste 700.000 lei • în cadrul apelului de proiecte, 80 școli din municipiu și județ vor beneficia de bani pentru modernizări
Au fost demarate primele licitații în cadrul apelul de proiecte ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, derulat de Ministerul Educației și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cele mai harnice UAT-uri par să fie cele din Victoria și Scorțaru Nou, care au lansat în SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) licitațiile pentru atribuirea contractelor, în prezent acestea fiind în derulare. Pentru Școala Gimnazială Victoria valoarea licitației este de peste 700.000 lei (fără TVA) și include atât dotarea cu echipamente IT, cât și cu mobilier nou. Pentru Școala Gimnazială “Vasile Băncilă” din Scorțaru Nou, valoarea achiziției este de peste 230.000 lei (fără TVA) și are ca obiect dotarea cu echipamente digitale.
9 firme interesate să doteze Școala din Victoria
La Școala din Victoria, licitația de peste 700.000 lei (fără TVA) vizează
dotarea cu echipamente TIC a unui laborator de informatică, dotarea cu echipamente digitale a unui număr de 20 de săli de clasă, precum și dotarea a 15 săli de clasă cu mobilier specific. Contractul este împărțit în două loturi, mobilier și echipamente IT, ofertele s-au depus până pe 3 octombrie, iar nu mai puțin de nouă firme s-au arătat interesate: Quartz Matrix (Iași), GBC Exim (București), Elsaco Solutions (Botoșani), Socub SRL (Galați), As Computer-Craiova, Safety Technology (Cluj), Pancronex (Brăila), Eurodidactica SRL (Ilfov), Dac Technology SRL (București).
După etapa de evaluare a ofertelor, contractul va fi atribuit pe criteriul “cel mai bun raport calitate-preț”.
80 școli din municipiu și județ vor fi modernizate prin PNRR
Vorbim despre 45 de școli din municipiu, 35 de școli din județ și orașele Ianca, Făurei și Însurăței, plus Palatul Copiilor Brăila, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Brăila și Centrul școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Brăila.
Proiectele s-au depus în această primăvară, la nivel de municipiu de către Primăria Brăila - proiectul fiind numit “Educație pentru performanță”, iar la nivel de județ de către fiecare UAT în parte. La nivel de municipiu, valoarea contractului este de peste 46 milioane lei, iar de dotări vor beneficia 23.823 elevi și 2.127 cadre didactice din 12 grădinițe, 18 școli și 15 licee.
Pentru a primi finanțare în cadrul apelului, un proiect trebuie să obțină minimum 70 de puncte din punctajul maxim de 100 puncte. Lista finală cu școlile câștigătoare a fost publicată la finalul lunii martie, iar în Brăila singura unitate de învățământ cu punctaj maxim (100 puncte) este Școala Gimnazială Jirlău.
Primele contracte de finanțare au fost semnate vara aceasta, pe 26 iulie, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Victoria.
La nivel național, mii de unități de învățământ preuniversitar, palate și cluburi ale copiilor, Centre de Resurse și Asistență Educațională vor primi mobilier nou și vor fi dotate cu laboratoare de informatică, de științe și multidisciplinare, cabinete școlare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică și echipamente IT. Pentru modernizarea infrastructurii școlare, Ministerul Educației alocă o sumă record prin PNRR, de peste 1 miliard de euro.