• la nivel naţional, primele cifre centralizate arată că au participat peste 338.000 de voluntari care au strâns aproximativ 470.000 de saci cu deşeuri
Pe 15 septembrie, de Ziua Curăţeniei Naţionale, românii şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la “Let's Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Iar asta o arată şi primele estimări ale organizatorilor: 338.038 de voluntari şi 467.453 saci cu deşeuri adunaţi într-o singură zi. Numai în Brăila, 6.000 de voluntari de toate vârstele au strâns 3.924 de saci de gunoi, Plaja Perla, faleza Dunării sau cartierul Vidin fiind doar câteva dintre zonele lcurăţate „bec” de aceştia.
“Am fost copleşiţi de susţinerea pe care a avut-o «Let's Do It, Romania!» într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic şi social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reuşit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curăţenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deşeuri şi despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conştiinţa civică şi respectul faţă de natură. Mulţumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru «Let's Do It, Romania!»“ a declarat Ionuţ Iordăchescu, Project Manager.
La curăţenie au participat peste 1.200 de primării, şcoli din toată ţara, instituţii judeţene, alături de companii, ong-uri şi centre de plasament. De asemenea, sute de soldaţi ai Armatei Române, angajaţi ai Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curăţenie Naţională, dar şi angajaţi ai penitenciarelor şi deţinuţi.
Din cauza focarelor de pestă porcină anunţate cu numai câteva zile înainte de eveniment, Ziua de Curăţenie Naţională a fost anulată în judetul Ialomiţa, iar în judeţele Călăraşi şi Ilfov s-a desfăşurat numai în anumite zone, afectând negativ numărul de voluntari participanţi. De asemenea, inundaţiile care au avut loc în lunile iunie şi iulie au afectat evenimentele de cartare – identificare a mormanelor de deşeuri. Cu toate acestea, peste 2.000 de mormane au fost puse pe Harta Deşeurilor prin aplicaţia World Cleanup.
„Let's Do It, Romania!” nu ar fi posibil fără organizatorii locali din fiecare judeţ. Astfel, la nivel naţional, peste 400 de voluntari au contribuit la organizarea celei mai mari mişcări sociale din România. La nivel internaţional, 13 milioane de voluntari din 155 de ţări au luat parte la cea mai mare mişcare civică de curăţare a deşeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day. Echipele „Let’s Do It!” din toata lumea s-au mobilizat exemplar, în contextul în care mai mult de 15 dintre acestea au fost lovite de cicloane tropicale, iar 5 ţări au organizat o acţiune de curăţenie, deşi se află în război.