Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primele despagubiri au ajuns, ieri, la Ciocile

Ieri, reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila au facut primele plati privind despagubirea crescatorilor ale caror pasari au fost ucise in vederea stingerii focarului de gripa aviara. Au fost despagubite primele 111 capete, suma acordata fiind de 32 milioane de lei.
Actiunea de acordare a depagubirilor a continuat si la Scarlatesti, pina ieri fiind platite deja catre populatie 2,71 miliarde de lei, respectiv contravaloarea a 11.455 capete. Mai sint finalizate dosarele pentru 1.130 pasari ucise la Bumbacari si 6.684 la Dudescu. Intocmirea dosarelor si evaluarea pagubelor continua, la fel si perierea zonei. De exemplu, numai la Dudescu si Bumbacari, duminica, inspectorii veterinari au mai gasit inca 400 de pasari ascunse de propietari sau scapate neintentionat in timpul actiunii in forta.
La Ciocile, ieri a continuat si actiunea de prindere, eutanasiere si incinerare, date fiind insa suprafata mare a localitatii, numarul mare de gospodarii, si efectivul de pasari, se pare ca va mai dura citeva zile pina la stingerea definitiva a focarului.
Reamintim ca la Ciocile, virusul H5 a fost confirmat simbata si este al patrulea focar din judetul nostru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii