Mergi la conţinutul principal

Primele cazuri de gripă cu virus AH1, în ţară. Brăila, judeţ ferit deocamdată

• în schimb, brăilenii sunt afectaţi de infecţii respiratorii acute • în ultima săptămână, peste 400 de persoane au ajuns la doctor din cauza acestor viroze specifice sezonului rece • alte 108 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie

 

Prezenţa virusul AH1 a fost confirmată la trei persoane din ţară, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din fericire, niciuna din Brăila. În schimb, brăilenii se “luptă” cu virozele respiratorii, potrivit celor mai recente date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică. 423 de persoane au ajuns la medic după ce au prezentat simptome ale infecţiei respiratorii acute, iar 5 dintre ele au rămas internate în spital, în timp ce alţi 108 brăileni au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Peste 40 dintre aceştia au fost internaţi pentru tratament de specialitate.

La fel ca-n săptămânile precedente, în perioada 22-28 octombrie, cei mai afectaţi de aceste boli au fost copiii. Ca număr de îmbolnăviri pe categorii de vârstă, situaţia stă în felul următor: 50 de bebeluşi (0-1 ani), 102 preşcolari (2-4 ani), 121 şcolari (5-14 ani), 58 de adolescenţi şi tineri (15-49 ani), 42 de persoane cu vâsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, plus alte 50 de persoane trecute de 65 de ani. Comparativ cu primele trei săptămâni ale lunii octombrie, în cea de-a patra s-a diminuat semnificativ numărul brăilenilor internaţi în spital din cauza infecţiilor respiratorii acute. Doar 5 persoane sunt în această situaţie, faţă de 15-20, câte erau la începutul lunii octombrie.

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, cele înregistrate în perioada 22-28 octombrie, 108 la număr, sunt cele mai multe de până acum, de când a început monitorizarea sezonului rece 2018-2019. Şi în cazul acestei boli, cei mai afectaţi au fost copiii. Ca număr de îmbolnăviri pe categorii de vârstă, situaţia stă în felul următor: 25 bebeluşi (0-1 an), 29 preşcolari (2-4 ani), 23 şcolari (5-14 ani), 13 de adolescenţi şi tineri (15-49 ani), 10 de persoane cu vâsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, plus alte 8 de persoane trecute de 65 de ani. Din numărul total de 108 brăileni diagnosticaţi cu pneumonie, 44 au fost internaţi în spital.

În ceea ce priveşte virusul gripal, în judeţul Brăila nu s-a înregistrat niciun caz de gripă până acum. La nivel naţional, s-au înregistrat 3 cazuri confirmate de gripă cu virus AH1 şi 4 cazuri de gripă clinică.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii a ajuns la 98.136 de persoane, la nivel naţional, cu 9,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, 2017-2018, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro