Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prime suplimentare pentru inotatorii romani la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice

Presedintele Federatiei Romane de Natatie, Viorel Paunescu, a anuntat, joi, cu ocazia prezentarii lotului de natatie al Romaniei pentru Campionatele Mondiale de la Melbourne, ca va oferi prime suplimentare sportivilor care vor reusi sa obtina medalii mondiale sau olimpice.
Paunescu a precizat ca primele (10.000 euro pentru medalia de aur, 5.000 euro pentru argint si 3.000 euro pentru bronz) sint oferite din fonduri proprii si vor suplimenta premierea oferita de federatie. De asemenea, presedintele FRN a adaugat ca va oferi premii suplimentare inotatorilor romani care vor reusi sa obtina medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Pentru o medalie olimpica de aur, Paunescu va oferi 15.000 euro, pentru una de argint, 10.000 euro, iar pentru una de bronz, 6.000 euro.
Inotatoarea Camelia Potec spune ca primele ii vor stimula pe sportivi: "Premiile bineinteles ca ne stimuleaza. Este un lucru extraordinar. Sa nu uitam ca si in 2001 au fost niste premii suplimentare. Atunci am mers la CM din Japonia fara a avea sanse prea mari la medalii, dar premiile in bani ne-au stimulat si cred ca s-au luat patru medalii. Acum vrem sa lasam o impresie buna la aceste Campionate Mondiale si toata lumea sa fie multumita de noi. Pentru mine este cam dificila perioada de iarna, sint mai sensibila, racesc foarte des, desi anul acesta nu a fost cazul. sint sigura ca vom da tot ce putem si va fi bine", a afirmat Potec.
Antrenorul federal Octavian Tileaga a declarat ca sportivii romani nu au ca obiectiv obtinerea unei medalii. "Ne punem mari sperante in aceasta generatie. Obiectivele noastre de performanta pentru CM par modeste, dar au avut in vedere ca sportivii nostri sa atinga virful performantei anul viitor la Beijing. Astfel, pentru aceasta editie a Mondialelor noi ne-am propus obtinerea a doua locuri 4-6 si doua locuri 7-8, in concluzie patru locuri in finala. In plus, obictivul intregului lot este obtinerea baremurilor de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing", a precizat Tileaga.

Valentin Preda concureaza pentru 100 m bras, 50 m bras, 200 m bras, Camelia Potec - 200 m liber, 400 m liber, 800 m liber

Sportivul Razvan Florea isi doreste sa ajunga in finala. "La Melbourne nivelul va fi foarte ridicat, dar sper sa ne ridicam la inaltimea concurentilor nostri. As fi bucuros ca unul dintre noi sa cistige o medalie, ceea ce ar fi un succes pentru delegatia noastra. Nu simt nici o presiune, imi doresc sa ajung in finala, sa imi fac baremul olimpic. Daca ajung in finala, acolo se poate intimpla orice", a spus Florea.
Lotul Romaniei pentru CM de la Melbourne este compus din urmatorii sportivi: inot - Valentina Brat (100 m spate, 200 m spate, 200 m liber), Larisa Lacusta (200 m liber, 50 m bras, 200 m mixt), Razvan Florea (100 m spate, 200 m spate), Norbert Trandafir (50 m fluture, 100 m liber, 50 m liber), Ionela Cozma (200 m liber, 100 m liber, 800 m liber, 50 m liber), Dragos Coman (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber), Camelia Potec (200 m liber, 400 m liber, 800 m liber), Valentin Preda (100 m bras, 50 m bras, 200 m bras), Ioan Stefan Gherghel (100 m fluture, 200 m fluture), Octavian Gutu (50 m liber, 100 m liber); sarituri in apa - Ramona Ciobanu (platforma 10 m, sincron platforma 10 m), Corina Popovici (platforma 10 m, sincron platforma 10 m), Alexandru Popovici (platforma 10 m), Cornel Ardeleanu (platforma 10 m). De asemenea, la CM vor concura si doua stafete romanesti: 4x200 m liber feminin si 4x100 m mixt masculin.
O parte din delegatia Romaniei, formata din lotul de sarituri in apa, se afla deja la Melbourne, inotatorii urmind sa plece simbata, la ora 16.30, spre Australia, via Istanbul - Dubai. Intorcerea saritorilor este programata pe data de 27 martie, la ora 18.35, in timp ce inotatorii vor reveni in tara pe 3 aprilie, la 18.35.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii