Mergi la conţinutul principal

Prime si facilitati fiscale pentru absolventi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila revine cu precizari pentru tinerii absolventi care doresc sa participe, in ziua de 28 septembrie 2007, la "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Reprezentantii institutiei au spus ca la aceasta actiune pot participa toti absolventii de invatamint - promotia 2007, indiferent de forma de invatamint absolvita, care sint sau nu inregistrati in evidenta AJOFM Braila, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca.
Absolventii care doresc un loc de munca se pot inregistra la AJOFM Braila, cu sediul in municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr.603-605, dar si la amplasamentul din str. Sergent Tataru, nr. 2, Corp B, etaj 3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian). Tinerii din Faurei se pot prezenta la institutia din str. Republicii, nr. 36, iar cei din Insuratei la cea din sos. Brailei, nr.18. "Conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, tinerii absolventi, inregistrati in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, pot beneficia de prime de incadrare, astfel: absolventii institutiilor de invatamint si absolventii scolilor speciale, in virsta de minimum 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii. Acest drept se solicita in termen de maximum 60 de zile de la data angajarii. Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza inca din perioada de acordare a indemnizatiei, cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pina la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicita in termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data incadrarii in munca", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM.
Persoanele care, in perioada in care beneficiaza de indemnizatii de somaj se incadreaza, pentru o perioada mai mare de 12 luni, potrivit legii, intr-o alta localitate si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul, pot beneficia, la cerere, de o prima de instalare, neimpozabila, egala cu nivelul a sapte salarii minime brute pe tara garantate in plata. Dreptul se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca. De asemenea, persoanele care se angajeaza la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care au domiciliul stabil, pot beneficia, la cerere, de o prima de incadrare, neimpozabila, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara garantate in plata, in vigoare la data acordarii. Dreptul se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca. Detalii suplimentare se pot obtine la tel. 611519.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu