La întâlnire au mai fost prezente Doiniţa Ciocan, viceprimarul oraşului, şi Cornelia Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Anima Caste.
Prima întrebare la care a fost supus primarul a venit din partea unui licean. Acesta a fost curios să afle cum şi-a început actualul primar cariera ca preşedinte UTC, în condiţiile în care tatăl său a dat şpagă "cinci litri de coniac şi vreo 20 de vin" pentru o funcţie înainte de '89. "Cariera în politică, în perioada socialistă, avea o altă formulă. Eu am pornit-o de la pionier, am fost secretar la UTC şi în comitetul pe liceu, în facultate am fost vicepreşedinte al Asociaţiei Studenţilor Comunişti. Şi mie nu îmi e ruşine de lucrurile acestea. Am fost în prima generaţie de membri de partid făcuţi dintre studenţi şi toate acestea au dus până la funcţia de secretar de municipiu, de aici următoarea funcţie a fost cea de prim-secretar. În viaţă sunt trenuri pe care eu vă doresc să le prindeţi", a răspuns Aurel Simionescu.
În ceea ce priveşte proiectele pentru tineri, primarul a amintit, printre altele de amenajarea falezei Dunării, a arterei destinate amatorilor de biciclism, role şi skateboard, de refacerea Casei Goangă şi de proiectul de reabilitare a stadionului de atletism, care anul acesta intră în posesia municipalităţii. De asemenea, primarul a vorbit despre intenţia de a dezvolta o formulă centralizată de pregătire a olimpicilor brăileni.
Sugestia unui tânăr de a se organiza pe faleză concursuri de karaoke şi de dans a fost bine primită de Aurel Simionescu, care a completat că acestea ar trebuie asociate cu recitalurile unor artişti.
Primarul le-a mai spus tinerilor că are în vedere amenajarea unor piste speciale pentru biciclişti, pe Bulevardul Carol, de la Strada Carantinei şi până la faleza Dunării. Nu a lipsit din dezbatere nici cea mai veche poveste, a câinilor comunitari. Pe lângă programul de sterilizare a maidanezilor, administraţia locală va mai investi în construcţia unui nou adăpost, cu o capacitate de 1000 de locuri.