Mergi la conţinutul principal

Primarul va sesiza Politia si Parchetul, in cazul viceprimarului Daniela Vasioiu

Consilierul municipal PRM Danut Mihai a cerut ieri, in plen, mandatarea primarului pentru a sesiza Politia si Parchetul, in privinta acuzatiilor aduse viceprimarului Daniela Vasioiu, si demararea cercetarilor, pentru stabilirea adevarului. Mihai considera ca a trecut deja prea mult timp de cind se discuta despre posibila legatura a democratei Danielei Vasioiu cu o firma a fostului prefect PSD Mihai Manea, si despre implicatiile acestei angajari, si nimeni nu a facut nimic, pentru lamurirea situatiei. In opinia consilierului, este nepotrivit ca orasul sa fie condus, in calitate de viceprimar, de o persoana asupra careia planeaza acuzatii grave si lucrurile sa fie lasate in voia sortii, doar-doar se va stinge scandalul, si oamenii vor uita despre acest caz. "In ultima vreme, au fost fel de fel de discutii referitor la prezenta doamnei Vasioiu pe statul de functii al firmei TC Ind Constanta. Daca aceste lucruri se confirma, ar fi o chestiune destul de grava, din punctul nostru de vedere, dar vad ca treneaza de foarte multa vreme aceasta problema si nimeni nu ia initiativa sa o clarifice. Solicitam domnului primar ca, in numele institutiei primarului, sa sesizeze organele in drept, respectiv Politia si parchetul, pentru a face lumina in acest domeniu, pentru ca nu putem lasa fondurile comunitare pe mina cuiva asupra caruia planeaza anumite suspiciuni de luare de mita, declaratii mincinoase si asa mai departe, fals in declaratii", a spus Mihai.
Propunerea consilierului PRM a fost supusa aprobarii plenului, si a fost votata, cu doar doua abtineri: consilierii liberali Grigore Potec si Geana Patrascu. Potec si-a explicat pozitia prin faptul ca "daca exista niste suspiciuni asupra Danielei Vasioiu, normal ar fi sa se autosesizeze organele abilitate, nu sa le sesizeze CLM, sau primarul".

"Voi sesiza Prefectura, procuratura si politia"

Primarul municipiului, Constantin Cibu, ne-a declarat ieri ca, personal, a vrut sa demareze o ancheta administrativa, pentru a verifica acuzatiile aparute in presa, dar a constatat ca institutia sa nu poate cere, in mod legal, datele necesare pentru clarificarea situatiei, de la firma sau institutiile care le detin. Dupa ce, in urma cu o saptamina, el declara ca nu este sigur ca va sesiza politia si parchetul, si recomanda ziaristilor sa continue singuri ancheta, daca sint interesati sa descopere adevarul, de aceasta data, avind imputernicirea Consiliului Local Municipal, Cibu se arata mai hotarit: "Voi intreprinde toate masurile legale in aceasta directie, voi sesiza Prefectura, procuratura si politia, sa vada daca exista vreo legatura intre lucrul doamnei Vasioiu la intreprinderea din Constanta si hotarirea de CLM, prin care s-a aprobat acel schimb dubios de terenuri intre primarie si firma domnului Manea".
Contactat telefonic, ieri, prefectul Nicolae Mitroi a declarat ca institutia sa nu este abilitata sa se implice in astfel de anchete, si ca, daca va fi sesizat oficial de primarul Cibu, va trimite documentul respectiv politiei: "Nu este treaba mea sa fac astfel de anchete. Consiliul Local Municipal este organ ales, doamna Vasioiu are calitate de consilier, si nu exista nici un raport de subordonare intre ei si Prefectura. Verificarea legalitatii unor actiuni sau activitati ale doamnei Vasioiu nu sint de conmpetenta mea, dat fiind ca nu sint legate de chestiuni strict administrative. De aceea nu m-am autosesizat, asa cum mi s-a reprosat ieri, si de aceea, daca voi primi sesizarea primarului, o voi trimite politiei. Astea sint chestiuni ce trebuie verificate de politie si procuratura".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu