Mergi la conţinutul principal

Primarul susţine că «Braicar» are suficienţi şoferi pentru a face faţă noii flote

• edilul-şef Marian Dragomir a afirmat, recent,  la luarea în primire a celor 15 autobuze noi, că în momentul de faţă operatorul de transport are suficienţi şoferi pentru a nu mai fi probleme cu întârzierile în trafic • primarul a povestit şi că a avut o întâlnire recentă cu şoferii şi vatmanii “Braicar”, astfel că le-a aflat doleanţele şi că se încercă rezolvarea pentru o parte dintre ele • cât despre un orar privind traseele autobuzelor, Dragomir a amintit că problema se va rezolva definitiv în momentul în care vom avea staţii smart în Brăila, deoarece toate autobuzele sunt dotate cu GPS şi traseul acestora va putea fi urmărit şi gestionat în timp real

 

Flota “Braicar” s-a mărit recent prin sosirea celor 15 autobuze noi, dintre care 10 de mare capacitate, astfel că primarul Marian Dragomir a ţinut să dea asigurări că operatorul de transport dispune de suficienţi şoferi pentru acestea. Mai exact, în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia luării în primire a autobuzelor, edilul-şef a declarat că “Braicar” are suficienţi şoferi pentru a face faţă traseelor fără a mai exista întârzieri. De asemenea, a explicat şi din ce cauză au fost unele probleme la acest capitol în luna ianuarie.

“Eu cred că există un număr suficient de şoferi, acum ştiu că sunt într-un parametru aproape normal, dar mai apar anumite disfuncţionalităţi prin faptul că, în anumite perioade, şoferii, din motive medicale, au concediu. Şi în luna ianuarie, dacă nu mă înşel, au fost peste 20 de concedii medicale la «Braicar», lucru care afectează bineînţeles fluenţa autobuzelor, traficul şi aşa mai departe. Dar cauzele acestea medicale probabil că nu pot fi anticipate de nimeni”, a explicat Dragomir.

Tot cu această ocazie, primarul a dorit să precizeze că a participat la o întâlnire recentă cu şoferii şi vatmanii angajaţi la “Braicar”, în cadrul căreia le-a aflat doleanţele, nemulţumirile şi a încercat să îi ajute să soluţioneze unele probleme. “Am avut şi o întâlnire cu şoferii de la «Braicar», pentru a discuta evoluţia lucrurilor pe care societatea le-a făcut vizavi de acele nemulţumiri ale lor din perioada de grevă. A fost o întâlnire foarte civilizată, desfăşurată în parametri normali. Problemele ridicate de şoferi au fost unele absolut normale pentru activitatea lor. De asemenea, s-a constatat că societatea a plătit toate acele ore suplimentare. S-au remediat o parte dintre doleanţele lor şi cu siguranţă cele minore care mai sunt vor fi remediate în continuare. Întâlnirea a fost organizată cu toţi salariaţii «Braicar» şi numai cine nu a dorit nu a participat. În sală au fost şi membrii de sindicat şi cei din conducerea sindicatului”, a declarat Dragomir.

 

Problema orarului autobuzelor, remediată complet la sosirea staţiilor Smart

Mergând mai departe, Dragomir a expus şi câteva dintre nemulţumirile pe care şoferii i le-au adus la cunoştinţă în cadrul întâlnirii avute. Iar printre acestea se numără şi faptul că apar disfuncţionalităţi la organizarea curselor, de unde şi întârzierile şi ulterior criticile din partea cetăţenilor. În acest context, primarul a explicat că situaţia realizării unui orar cât se poate de clar privind traseele autobuzelor se va rezolva în momentul în care Brăila va avea staţii Smart, pentru care se organizează o nouă licitaţie în acest an. Edilul-şef a precizat că toate autobuzele sunt dotate cu GPS, astfel că la sosirea staţiilor moderne, sistemul va putea fi corelat şi călătorii vor fi informaţi în timp real în privinţa traseelor.

“Mai apar anumite disfuncţionalităţi privind organizarea curselor. În sensul că nu sunt coordonate foarte bine, că se întâlnesc de multe ori şi merg câte 3 sau 4 autobuze în comun, chiar dacă nu sunt pe acelaşi traseu. Am avut o discuţie privind decalarea acestora. Atunci când ei văd că sunt 3 autobuze, pleacă un pic diferit. Unul pleacă mai repede, celălalt stă mai mult în staţie. Şi apropo de staţii eu îmi doresc ca în acest an să avem participanţi la licitaţia pentru staţiile moderne şi să închidem şi acest subiect. Acum avem flota completă şi GPS-uri pe maşini”, a declarat Dragomir.

Potrivit acestuia, şoferii au solicitat şi existenţa unui echipaj de poliţie, pregătit să intervină în cazul în care apar probleme cu unii călători recalcitranţi, în special după lăsarea serii.

“Alte probleme majore nu au mai fost. Doar probleme minore legate de faptul că din cauza unor concedii medicale nu se încadrau pentru plata unui anumit tip de spor. Lucruri care s-au clarificat. De asemenea, şoferii care au fost găsiţi sub influenţa alcoolului au fost daţi afară din societate. Era şi normal, de altfel. Şoferii care fumează şi sunt identificaţi în acest sens, sunt sancţionaţi de conducerea societăţii. Au circulat foarte multe fotografii în sensul acesta. Însă un lucru foarte important este că şoferii au solicitat şi protecţie din partea Poliţiei, având în vedere că la anumite ore târzii în autobuze se urcă unii cetăţeni sub influenţa alcoolului, cetăţeni care nu vor să composteze biletul sau care vorbesc urât şi adresează injurii şoferilor. Nu mi-au specificat dacă au fost cazuri de şoferi sau vatmani loviţi, ci doar agresaţi verbal. Aceştia au sunat la Poliţie şi echipajul a ajuns la faţa locului. Sunt şi astfel de situaţii cu unii dintre cetăţeni şi au solicitat, pentru protecţia lor, efectuarea acelor controale comune între salariaţii «Braicar» şi Poliţia Locală. Dar la anumite ore din noapte, ne-au cerut ca în unele puncte - şi nu am să spun aceste puncte pentru a nu le şti nimeni din oraş -, să existe în zonă un echipaj care să monitorizeze sosirea autobuzului şi să asigure intervenţia imediată a Poliţiei de la 200 - 300 m, astfel încât nici echipajul să nu fie foarte vizibil acolo şi să poată interveni imediat”,  a conchis primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro