Mergi la conţinutul principal

Primarul Simionescu va avea o leafă mai mare

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, majorarea salariilor primarilor, de la 1 iulie 2014. Pe baza acestei iniţiative, cele mai semnificative creşteri salariale vor fi resimţite de către primarii şi viceprimarii de comună, respectiv 44,4% - 50,1%. Ceva mai mulţi bani vor încasa şi primarii şi viceprimarii de oraş (8,7% - 16,6%), primarul general (5,5%) dar şi viceprimarii de municipiu categoria II şi primarii de municipiu categoria I şi II (1,4% - 7,2%) . Edilul-şef Aurel Simionescu se încadrează în ultima categorie, respectiv cea a unui primar de municipiu categoria I. Având în vedere că în momentul de faţă Simionescu are un salariu net lunar de aproximativ de 4.000 lei, de la 1 iulie poate încasa în plus cam 280 de lei. Contactat telefonic şi întrebat cum găseşte această majorare salarială, edilul-şef a recunoscut că se bucură ca orice om de bani în plus, dar nu consideră că în acest moment măsura era o prioritate. Simionescu a explicat că de la alegerile locale din vara lui 2012, nu s-au schimbat prea multe în România care să justifice majorarea salarială. Acesta spune că în spatele modificării legislative ar fi fost nişte presiuni mari din partea primarilor de comune, care au cerut lefuri mai mari. "Din punctul meu de vedere, discuţia trebuia făcută pentru mandatul 2016, pentru că atunci când am candidat, am candidat pe o anumită funcţie şi fiecare ştia ce salariu are, deci care sunt condiţiile. Bineînţeles că fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă venituri mai mari, dar între timp nu s-au schimbat prea multe. N-am avut o inflaţie de 50%, să spunem ", a declarat pentru "Obiectiv" şeful administraţiei locale. Cu alte cuvinte, majorarea salariilor în rândul primarilor şi viceprimarilor nu era urgentă, dar acum, că s-a votat, este binevenită. Cât despre veniturile pe care le vor încasa de la 1 iulie primarii de comune, acestea variază în funcţie de populaţie. De exemplu, în momentul de faţă, primarul unei comune cu aproximativ 3.000 de locuitori are un salariu net de aproape 2.000 de lei. Asta înseamnă că după majorare, edilii care se regăsesc în această categorie vor încasa lunar nici mai mult nici mai puţin decât 3.000 de lei.

Potrivit presei centrale, pentru consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni, indemnizaţiile de şedinţă prevăzute în Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali se stabilesc prin aplicare la indemnizaţiile corespunzătoare primarilor, primarului general, respectiv preşedinţilor consiliilor judeţene stabilite, conform prevederilor legale în vigoare, pentru luna decembrie 2013.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro