Mergi la conţinutul principal

Primarul Simionescu nu vrea sa se judece cu directorul Pietelor

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, vrea sa incheie procesul pe care Primaria il are cu seful Administratiei Directiei Pietelor, pe tema transformarii directiei in serviciu public. Edilul-sef considera absurd ca Primaria sa se judece cu institutii din subordinea ei si merge pe ideea ca orice diferenta de opinii se poate rezolva amiabil, fara a ajunge in salile de tribunal. Pe de alta parte, Simionescu este de parere ca ocupat fiind cu procesele, un director nu mai are timp sa se ocupe cum trebuie de institutia pe care o conduce, ceea ce nu este deloc in interesul braileanului: "Statutul DAPT este in continuare acela de directie, pentru ca sint in judecati in continuare, dar eu, asa cum am rezolvat problema bugetului, sper sa o rezolv si pe aceasta, a judecatilor. Am mai spus, nu sint dispus sa ma judec cu subordonatii, pentru ca fiecare se gindeste la cite ceva, despre cum i-ar sta lui mai bine. Problema nu este daca eu sint director sau sef de serviciu, problema este daca institutia pe care o conduc este eficienta si serveste intereselor cetateanului. Or eu constat ca blocindu-ne si ocupindu-ne de procese si de justificari, uitam de treaba pe care o avem acolo. Deocamdata, nu am cum sa revoc Hotarirea de Consiliu privind transformarea Directiei Pietelor in serviciu public, pentru ca exista un proces pe rol, pe aceasta tema. Eu nu inteleg care este problema, ce importanta are daca ii spun celui care conduce Directia Pietelor sef de serviciu sau director?! Intrebarea este daca Piata isi face treaba - si am foarte multe observatii in legatura cu activitatea din piata, pornind de la cei care desfac produsele in piata, cine sint ei, modul de exprimare, relatii, etc, pina la investitiile care ar trebui sa se faca in piete. Pina acum, fiecare a facut ce a crezut ca trebuie - eu nu zic ca e rau sau e bine, dar a facut ce-a crezut fiecare, in loc sa avem o formula care sa ne focalizeze investitiile, sa spunem “Am facut piata asta in totalitate, la revedere, nu ma mai ocup de ea, o luam pe urmatoarea” si asa mai departe. Am facut diverse lucruri, dar nicaieri nu am o piata-model, sa spunem ca asa ar trebui sa arate o piata de anul 2010. Nu am si din aceasta cauza am introdus in sedinta de Consiliu ce investitii vrem sa facem, pe dezvoltare multianuala. Avem proiect pentru piata Vidin, OK, nu am nici o problema, hai sa terminam Piata Vidin, o bucata anul acesta si restul, anul viitor, dupa care ne apucam de Piata Mare, de Radu Negru, vedem exact, dar trebuie sa avem o actiune coordonata".

"Daca toti am contesta toate hotaririle, nu stiu unde am ajunge"

Simionescu este convins ca, de fapt, problema in cazul transformarii Directiei Pietelor in serviciu public, era una de orgolii, intre directorul Simona Draghincescu si fostul primar Constantin Cibu: "Oricum ar fi sunat acea Hotarire de Consiliu, avind in vedere relatiile personale dintre cei doi, ea ar fi fost contestata. Era o chestie de orice ai face, nu era bine. Eu vreau sa transform lucrul asta, nu trebuie sa fim cu totii de acord asupra unei chestiuni, dar exista o anumita ierarhie, exista o formula prin care ne place, bine, nu ne place, nu stam in structura respectiva. Deocamdata, Consiliul Local hotaraste o anumita formula, primarul duce la indeplinire hotarirea respectiva, iar eu, care sint functionar public, ma supun acelei hotariri. Daca toti am contesta toate hotaririle, nu stiu unde am ajunge". Intrebat daca ar accepta o varianta de impacare de genul "eu renunt la proces, tu ma lasi director la Piata", edilul-sef a replicat: "Eu nu negociez in asa fel, nu am negociat si nu voi negocia. Daca lucrurile merg bine, doamna Draghincescu va ramine in functie, daca lucrurile nu merg bine, doamna Draghincescu nu va ramine in functie. Care-i problema? Oamenii s-au obisnuit ca atunci cind au fost pusi pe o functie e de bine, sint oameni buni, capabili, deosebiti, meritele lor profesionale si politice sint recunoscute, dar atunci cind, dupa o anumita perioada, trebuie sa fie altcineva pus in functie, altcineva tot foarte capabil, deosebit, ei se considera marginalizati, napastuiti, incriminati, etc. Functiile sint, vin si pleaca. Trebuie sa ne obisnuim ca functiile sint pentru un an, doi sau patru".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro