Mergi la conţinutul principal

Primarul nu agreează ideea închiderii chioşcurilor non-stop peste noapte

"E de văzut dacă se poate aplica această variantă, pentru că până la urmă, nimeni nu poate să interzică un anumit tip de activitate cum este aceea a chioşcurilor non-stop. Pe de altă parte, cei care practică această activitate trebuie să o practice în regimul obligatoriu pe care îl au. Activitatea non-stop este una în care clientul vine şi îşi ia de acolo produsele de care are nevoie, o sticlă de apă, un suc, o sticlă de băutură, dar nu bea acolo. Pentru că asta este problema, consumul de băuturi alcoolice în jurul chioşcului, nu că a venit omul să cumpere ceva după ora 12 noaptea şi a plecat acasă. Noi trebuie să reglementăm lucrurile şi numai chioşcurile unde se permit astfel de lucruri să fie închise. Deci, el e non-stop nu ca să dea la pahar coniacul, ţuica sau mai ştiu eu ce, acela este pentru ca, la un moment dat, un cetăţean care are nevoie de un anumit produs să poată să vină şi să şi-l cumpere. Este un echilibru pe care noi trebuie să-l găsim, pentru că altfel riscăm ca alţi cetăţeni, care sunt beneficiarii acestui tip de comerţ sau care lucrează în acest domeniu să reclame un anumit tip de discriminare şi un anumit tip de piedici pe care le punem noi, administraţia, în desfăşurarea unei activităţi de comerţ".
Primarul admite că o vânzătoare a unui non-stop de acest fel, care este singură, în miez de noapte, în chioşc, nu poate să-i determine pe indivizii care se adună în gaşcă şi de cele mai multe ori sunt şi băuţi, să plece de lângă chioşcul ei, dar crede că este treaba patronilor să se asigure că totul decurge cum scrie la carte: "Nu le mai dă de băut vânzătoarea. Aşa cum cel care serveşte la un bar sau la un restaurant are obligaţia să nu mai dea de băut unor clienţi în stare de ebrietate, nici vânzătoarea respectivă nu trebuie să le mai vândă alcool celor care se adună lângă chioşcul ei. Nu e vorba neapărat că acei indivizi care cumpără de la non-stop sunt beţi, e vorba că aceştia nu trebuie să se adune în jurul chioşcului, ca să consume băuturile pe care le cumpără de acolo. Există posibilitatea că ea să nu mai vândă nimic acelor indivizi".
Amintim că Arbunea a făcut această propunere la o recentă întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, la care oamenii s-au plâns că sunt deranjaţi de derbedeii care se adună deseori, pe timpul nopţii, la chioşcurile de tip non-stop din cartiere, deranjând liniştea publică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro