Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul n-a obtinut delegare din partea CLM, sa se ocupe de Braicar

O comisie neutra, pentru armonizarea punctelor de vedere ale societatii Braicar cu acelea ale transportatorilor privati. Este noua gaselnita a consilierilor municipali, care par a nu avea capacitatea de a rezolva, o data pentru totdeauna, haosul din transportul public de calatori. Dupa ce au incercat cu propuneri venite dinspre conducerea Primariei, dinspre transportatorii privati, dinspre Braicar sau dinspre Serviciul de Transport Public de Calatori, si de fiecare data s-au acuzat facilitati acordate nejustificat unei parti sau alteia, mai nou, se propune infiintarea unei comisii neutre, care sa vina cu solutii. Propunerea a venit din partea consilierului Alexandru Coada (PSD): "Sa se constituie o comisie neutra, pentru a pune de acord punctele de vedere ale Braicar si ale transportatorilor privati, urmind ca intr-o sedinta ulterioara sa luam in discutie aceste chestiuni".
Primarul Constantin Cibu s-a oferit sa se ocupe personal de conducerea acestei comisii, daca plenul CLM va fi de acord. El s-a plins ca, la acest moment, nu are nici o putere, legal, asupra Braicar si ca, daca vrea, directorul firmei, Cornel Sandulescu, il poate trimite la plimbare, atunci cind se intereseaza de situatia economico-financiara a acesteia: "Primarul este a terta persoana in toata problema cu Braicarul. Braicar este societate comerciala, in subordinea CLM, care si-a delegat reprezentantii in AGA. Primarul nu are nici un fel de putere asupra acestei societati comerciale, decit daca il deleaga Consiliul. Tot ce va pot spune este ca AGA nu a prezentat niciodata siuatia unitatii, directiile de dezvoltare, prioritatile acesteia , iar Consiliul nu a fost informat si nu a luat nici o masura. Numai daca CLM ma va abilita sa intervin, o pot face. Din punctul meu de vedere, este nevoie de o interventie la Braicar, pentru ca daca situatia merge prost acolo, va merge si mai prost, in continuare. CLM a investit bani la Braicar, si mi se pare normal sa si obtina un profit, de pe urma societatii. La urma urmei, putea sa depuna banii la banca, si obtinea dividende de pe urma lor". Unii dintre consilieri, cei din opozitie, au zimbit pe sub mustata, cind au auzit propunerea primarului, si au comentat intre ei: "Nu punem noi lupul, paznic la oi".

"Oricum, va fi o chestiune consultativa"

La rindul sau, consilierul Vasile Varga (PNL) a cerut sa fie supusa la vot propunerea privind constituirea unei comisii. In opinia acestuia, insa, comisia ar trebui formata din cite un consilier din partea fiecarei formatiuni politice reprezentate in CLM, care sa analizeze pozitia Braicar, dar si cea a transportatorilor privati si sa prezinte o solutie care sa impace interesele ambelor parti, in mod echitabil.
Consilierul Doru Damian (PSD) a atras atentia colegilor din CLM ca, de fapt, Coada a propus cu totul altceva: "Din cite am discutat eu cu domnul Coada, el doreste o comisie neutra, care sa fie formata din specialisti, nicidecum din consilieri, din oameni care sa vina cu opinii argumentate, ale unor experti in materie care sa dea o solutie corecta la aceasta problema. Noi avem deja reprezentantii nostri, ai CLM, in AGA de la Braicar, nu se impune formarea unei alte comisii, tot din consilieri, care sa mai studieze ceva. Acei specialisti nu trebuie sa fie implicati in nici un fel in aceasta problema, pot fi, spre exemplu, reprezentanti ai ARR, ai Politiei Rutiere, sau chiar de la Ministerul Transporturilor. Oricum, va fi o chestiune consultativa, raportul acestei comisii va contine niste propuneri, niste concluzii, pe care noi putem sa ni le insusim sau putem sa nu ni le insusim. Depinde de noi, nu este nimic obligatoriu".
Primarul a fost nemultumit de faptul ca nu a fost abilitat sa reprezinte CLM, in relatia cu Braicar si a comentat ca, in calitate de actionar unic, Consiliul ar trebui sa fie preocupat ca firma amintita sa ii aduca profit, nu sa o protejeze si sa-i creeze facilitati, la nesfirsit.
Consilierii au stabilit ca, la urmatoarea sedinta CLM, sa li se prezinte un proiect de hotarire vizind infiintarea comisiei respective, care sa fie supus aprobarii plenului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii