• Curtea de Apel Galaţi a respins, a doua oară, ca nefondată, contestaţia primarului comunei Mircea Vodă, Alexandru Moşescu (PNL), la acuzaţiile pe care i le-au adus inspectorii ANI în 2014 • acesta nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, însă a afirmat că mai are căi de atac, crede în nevinovăţia sa, astfel că va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie • dacă pierde procesul, Moşescu riscă să fie demis din funcţie
Primarul comunei Mircea Vodă, Alexandru Moşescu (PNL), a primit o veste neplăcută la finalul săptămânii trecute. Curtea de Apel Galaţi a respins pe 21 septembrie, ca nefondată, contestaţia lui Moşescu în procesul pe care îl are cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost acuzat în 2014 că se află în conflict de interese, întrucât încheiase un contract între Primărie şi Cabinetul Medical din comună, unde soţia sa era asistent medical. Este a doua rundă pe care primarul liberal o pierde, însă Moşescu s-a arătat decis să meargă până la capăt cu procesul şi să facă recurs de câte ori va putea, deoarece consideră că nu a făcut nimic rău.
“Da, aşa este. Acum voi merge mai departe la Înalta Carte de Casaţie şi Justiţie. Nu este ultima cale de atac pe care o mai am. Pot să fac şi de zece ori recurs. Încă nu am primit hotărârea, dar voi face contestaţie. Dar vă spun că nu mi se pare ok ce s-a întâmplat. Oricum, se pare că este un subiect tabu şi că nu se mai ţine cont de absolut nimic”, a declarat Moşescu, pentru redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, fără a dori să comenteze prea mult subiectul.
Primarul comunei Mircea Vodă a pierdut prima rundă în acest proces pe 3 februarie anul trecut, însă a contestat şi atunci.
Ce acuzaţii i se aduc lui Moşescu
Reamintim că, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis un comunicat pe 2 octombrie 2014 în cadrul căruia se arăta că Moşescu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, încheiase, în calitate de Primar al Comunei Mircea Vodă, un contract de prestări servicii medicale cu Cabinetul medical al Comunei Mircea Vodă, cabinet în cadrul căruia soţia sa deţinea funcţia de asistent medical, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 75 din Legea nr. 393/2004 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “Primarii (...) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.
Contactat şi la vremea respectivă de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Alexandru Moşescu nu a negat existenţa contractului, însă a precizat că toate constatările inspectorilor ANI sunt exagerate şi că totul a pornit cel mai probabil de la o sesizare venită din mediul politic.
“Într-adevăr, am avut un contract cu cabinetul medical unde sunt două asistente. Una este soţia mea, care probabil va trebui să îşi găsească de muncă în altă parte, eu fiind primar. Şi cea de-a doua, este o asistentă din localitatea Deduleşti. Noi avem două asociaţii sportive: cea din Deduleşti presta la activităţile sportive de acolo, soţia mea în Mircea Vodă, pentru că cea din Deduleşti nu venea, pentru că nici suma nu era mare. Acoperea cheltuielile cu trusa medicală şi mai rămânea ceva acolo, mai mult onorific, vă spun sincer. Dar cineva a avut grijă să o înlăture. În fond, asta este esenţa. Soţia mea a primit şi un mesaj pe telefon, ameninţări”, a declarat Moşescu, la vremea respectivă.
În prezent, soţia PNL-istului nu mai lucrează la cabinetul medical din Mircea Vodă, ci în Brăila, după cum ne-a precizat chiar acesta.