Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Maxineniului, medaliat de Presedintie

In cadrul sesiunii solemne a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, prilejuita de implinirea a 10 ani de la infiintare, primarul comunei Maxineni, Mihai Ruse, a fost medaliat de Presedintie cu ordinul Crucea Nationala Serviciul Credincios - clasa a III a, insemn pentru civili. Manifestarea, organizata in Palatul Parlamentului, a avut drept invitati de onoare membrii Guvernului in frunte cu primul ministru Tariceanu si reprezentanti ai presedintiei. Alaturi de Ruse, presedintia a medaliat inca 29 de primari din tara, din cei peste 2.800.
"A fost o onoare pentru mine. E certificarea faptului ca in cei 11 ani de cind sint primar nu am stat degeaba. Eu am incercat sa fac din comuna Maxineni o comuna europeana, astfel incit diferenta dintre sat si oras, incet-incet, sa dispara. Totul din dorinta de a determina tinerii sa ramina in sat, sa nu mai plece la oras, mai ales ca Maxineniul are o economie puternica, are locuri de munca. Vreau sa fie un punct de atractie pentru cei care vor sa munceasca si sa se stabileasca in zona rurala. Totodata am fost foarte surprins, pentru ca nimeni nu a stiut de medalii pina in momentul in care ne-au fost inminate", a precizat Mihai Ruse.

Retea de canalizare si un parc energetic, urmatoarele obiective ale Consiliului Local

In ceea ce priveste minimul de confort asigurat cetatenilor comunei, Ruse a explicat ca, pina in prezent, a reusit sa asigure reteaua de apa curenta si centrala telefonica digitala. In plus, in luna mai va demara lucrarile de constuctie a retelei de canalizare, printr-un proiect finantat de Guvern, in baza Ordonantei nr. 7 privind dezvoltarea infrastructurii in mediul rural. "Am cistigat cu proiectul de canalizare a satului Maxineni, sint in total 1.800 de asemenea proiecte, iar noi sintem admisi in prima transa de 400. Lucrarile incep in mai si dureaza cam 1 an. In momentul in care si canalizarea va fi gata, avem aproape toate facilitatile pentru ca investitorii sa vrea sa vina in zona. Acesta este primul meu obiectiv, canalizarea", a precizat primarul Maxineniului. Al doilea proiect important pentru Consiliul Local este realizarea parcului energetic, o investitie austriaca ce va cuprinde 25 de generatoare eoliene. Investitorul a montat deja un stilp de observatie, echipat complet, care masoara non stop caracteristicile vintului si le transmite direct in Austria."Ei monitorizeaza zona inca din septembrie anul trecut. Recent, prin e-mail, ne-au informat ca sint multumiti de parametrii inregistrati si ca sint dornici sa demareze lucrarile, in 6 luni, maxim 1 an. Daca ar fi 6 luni de la inceperea monitorizarii, in mai ar trebui sa inceapa. Terenul este al primariei, il vom da in concesiune, e vorba de 6 ha, pasune", a mai spus Ruse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii