Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Marian Dragomir vrea o creșă pe banii Ministerului Dezvoltării

* edilul-șef susține că Primăria Municipiului Brăila dorește să obțină finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unei creșe moderne * Marian Dragomir a afirmat că deja există un teren în analiză, unde s-ar putea realiza o astfel de creșă, însă totul va depinde de poziția Ministerului Educației, în administrarea căruia se află respectiva zonă luată în calcul de municipalitate

 

Primarul Marian Dragomir susține că este interesat de propunerea făcută de ministrul Dezvoltării, Attila-Zoltan Cseke, privind realizarea la Brăila a unei creșe moderne, cu fonduri de la nivel guvernamental. Așa cum am precizat într-o ediție anterioară, aflat în vizită la Brăila, ministrul a prezentat o ofertă pentru primării, privind un nou program național care vizează construcția de creșe moderne. După cum a precizat Cseke ar fi vorba despre trei tipuri de creșe ultra-moderne: de 50 de locuri, 70, respectiv 110 locuri. Ministrul a punctat că până la finele lunii august dorește să acorde primele aprobări de finanțări pentru construcția de creșe, astfel că a discutat inclusiv cu primarul Marian Dragomir despre această posibilitate de accesare a fondurilor guvernamentale.

”Am avut o discuție dimineață legată de acest subiect și cu autoritățile publice locale, și în mod special pe această temă cu domnul primar al Municipiului Brăila. L-am îndemnat să depună cerere de finanțare pentru acest proiect. Pentru că din ceea ce noi am văzut în toată țara și nu cred că Brăila este o excepție din acest punct de vedere, este o lipsă acută de infrastructură antepreșcolară. Și acest program al statului, care în prima fază va veni din finanțarea Ministerului Dezvoltării, va asigura un salt, dacă vreți, calitativ”, a declarat Cseke, în cadrul conferinței de presă, susținute pe 16 iulie, după întâlnirea cu primarii din județul nostru.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul Marian Dragomir a precizat că municipalitatea va încerca să acceseze aceste fonduri, dar speră să aibă și sprijinul Ministerului Educației. Deși nu a putut oferi deocamdată mai multe detalii, edilul-șef a precizat că un posibil teren identificat de Primărie, ca fiind pretabil pentru o asemenea construcție, ar fi cel de pe Strada Cezar Petrescu, lângă Biserică. Potrivit lui Dragomir, terenul respectiv se află în administrarea Școlii ”Mihail Kogălniceanu”, astfel că va fi nevoie de acceptul Ministerului Educației pentru a-l folosi. 

”Da. Noi vrem să propunem ca locație terenul de pe Strada Cezar Petrescu, de lângă giratoriu/Biserică, terenul acela abandonat, care este în administrarea Școlii «Mihail Kogălniceanu». O să am o discuție cu inspectorul școlar și cu directorul de la Școala «Mihail Kogălniceanu» pentru că terenul este al Primăriei, dat în administrarea Ministerului Educației și ne trebuie acordul lor. Sper să și-l dea, pentru că este vorba despre o creșă. Adică tot pentru copii. Dar da, Primăria este interesată de această propunere”, a declarat Dragomir, precizând că a analizat cele trei propuneri ale ministerului Dezvoltării și consideră că arată foarte bine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii