Mergi la conţinutul principal

Primarul Marian Dragomir s-a săturat de psihoza COVID

• în cadrul Colegiului Prefectural, care a avut loc pe 15 februarie, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină, a dorit să aibă o intervenție pentru a anunța că în cabinetele medicilor de familie a început livrarea vaccinului anti-COVID ”Moderna” • prezent la ședință, primarul Marian Dragomir, deși a subliniat că nu este un atac direct la Ciochină sau la DSP Brăila, a dorit să atragă atenția că discuțiile și recomandările pentru vaccinarea împotriva virusului COVID ar cam trebui să înceteze în 2024, în special în contextul munților de bani cheltuiți la centru pe milioane de doze de vaccin, care în prezent sunt aruncate • acesta a afirmat că nu ar mai trebui indusă din nou psihoza COVID în rândul populației • Ciochină a precizat la rândul său că vaccinul ”Moderna” la care face referire este unul care vizează noile tulpini ale virusului

 

Edilul-șef Marian Dragomir a ajuns la saturație pe temele legate de virusul SARS-CoV-2. Primarul a avut o intervenție în privința acestui subiect, joi, 19 februarie, în cadrul Colegiului Prefectural. Mai precis, la ședința ce a avut loc la Prefectura Brăila, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Vasile Ștefan Ciochină, a dorit să aibă o intervenție pentru a anunța situația epidemiologică actuală. Acesta a reamintit că există în vigoare o stare de epidemie la nivel național pentru rujeolă și una de alertă privind circulația virusului gripal. În acest context, șeful DSP Brăila a mai adăugat pentru cei interesați că în cabinetele medicilor de familie a început livrarea unui vaccin anti-COVID de tip ”Moderna”.

”Aș dori să fac o informare în contextul epidemiologic actual. Așa cum se știe, începând de anul trecut, din 5 decembrie, s-a declarat stare de epidemie la nivel național, cauzată de rujeolă. Iar începând cu 2 februarie este în vigoare starea de alertă epidemiologică în ceea ce privește circulația virusului gripal. În acest context, ținând cont de circulația virală și la nivelul Direcției de Sănătate Publică s-au luat măsurile organizatorice dispuse de Ministerul Sănătății, de asigurare a unor cantități de vaccinuri. Mă refer la un vaccin «Moderna» anti-COVID, ce a început deja să fie livrat la locațiile cabinetelor medicilor de familie. Am dorit să aduc această precizare, întrucât furnizarea acestui tip de vaccin se face doar prin Direcțiile de Sănătate Publică, spre deosebire de vaccinul gripal, care se poate ridica din farmacii în baza unei rețete emise de medicul de familie. Vaccinarea este gratuită. Este opțională. Și recomandăm în această perioadă vaccinarea în principal a celor care au peste 65 de ani, a persoanelor care au diverse probleme de sănătate, diverse comorbidități pentru a putea să asigurăm măsura preventivă în sănătate și pe această linie”, a declarat Ciochină.

 

Dragomir: «Este necesar să oprim aceste psihoze»

Prezent în sală, primarul Marian Dragomir a dorit să aibă o intervenție pe acest subiect, făcând totuși precizarea că nu este în nici un caz vorba despre vreun atac politic la adresa lui Ciochină sau a DSP Brăila.  Edilul-șef a spus că după fiasco-ul cu cheltuielile de la nivel național pe tema COVID, poate că autoritățile ar trebui să fie mai rezervate în 2024, în a le recomanda oamenilor să se vaccineze sau să le vorbească despre epidemii.

”Aș vrea să nu se înțeleagă că este vreo aluzie la materialul prezentat de domnul Ciochină Gabriel. Nu este nici un atac la persoana dânsului și vreau să menționez acest lucru. Dar constat că după ce am terminat cu epidemia de COVID am început cu prezentarea epidemiilor de rujeolă și a stărilor de alertă pentru gripă. Și acum ne informați că au mai ajuns alte vaccinuri pentru COVID de la «Moderna» și mai și recomandați oamenilor să se vaccineze. Nu vreau să comentez foarte mult, dar mi se pare că nu este cazul să generăm o nouă psihoză în populație. Sau să se caute o metodă de justificare a costurilor exorbitante. Pentru că acest vaccin nu este gratuit. Este plătit din banii noștri, ai tuturor. Se încearcă o justificare. În loc să se arunce miliarde sau milioane de doze la gunoi, mai invitați încă o dată acum, în 2024, oamenii să se vaccineze de COVID. Nu știu cum să vă spun, dar sincer, aș considera că este necesar să oprim aceste psihoze. Să ne vedem de viața noastră. De tot ce este frumos. Să mai terminăm cu epidemiile, și cu restricțiile, și cu alte lucruri de genul acesta. Repet, nu este nici un atac la persoana sau instituția dumneavoastră”, a afirmat Dragomir.

La rândul său, Gabriel Ciochină a dorit să intervină pentru a transmite că vaccinul ”Moderna” la care a făcut referire este menit pentru noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 și nu are legătură cu cele din perioada pandemiei.

”Mulțumesc, domnule primar! Am notat că nu este un atac. Era vorba de sănătate. Este o părere. Aș dori doar să precizez că și vaccinul «Moderna» care este adus acum ține cont de tulpina circulantă la momentul prezent. Și așa cum și vaccinul antigripal are tulpini și există tipuri de vaccin care sunt anuale, la fel este și cu acest vaccin. El este gratuit pentru cei care doresc să se vaccineze. În privința celorlalte costuri de la nivelul Ministerului Sănătății nu pot să mă pronunț. Probabil că dacă se doresc anumite detalii, acestea se pot solicita de la nivelul Ministerului Sănătății”, a conchis directorul DSP Brăila.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro