Mergi la conţinutul principal

Primarul Londrei le cere oficialilor să permită cât mai mulți suporteri pe stadion la Euro 2021

UEFA urmărește cu atenție evoluția pandemiei de coronavirus și face toate scenariile posibile referitoare la desfășurarea turneului final al Campionatului European de fotbal. Partida inaugurală va fi pe 11 iunie, iar finala este programată pentru 11 iulie, pe Wembley.

Cele mai recente informații dinspre Nyon indică faptul că meciurile din faza grupelor se vor disputa cu porțile închise, urmând ca în fazele eliminatorii să fie permiși spectatori, dar numai din țara care găzduiește întâlnirea.

Partidele de la Euro 2020 se vor juca pe stadioane din 12 orașe, printre care și București. Pe Arena Națională se vor disputa trei meciuri din Grupa C, plus unul din optimile de finală. Tot ce ține de programul meciurilor la Euro 2021 este deja public, inclusiv cotele la pariuri.

 

Anglia vs Scoția, un meci care ar fi umplut stadionul

Pe legendara arenă „Wembley” din Londra se vor juca șapte meciuri, printre care finala, semifinalele, dar și Anglia vs Scoția (18 iunie), o confruntare așteptată cu mare interes de întregul Regat. Atunci când a fost făcută programarea, edilul metropolei britanice și-a frecat mâinile, gândindu-se la zecile, poate chiar sutele de milioane de lire sterline pe care orașul urma să le câștige din turism. A venit, însă, pandemia, iar toate calculele au fost date peste cap.

Potrivit unui raport publicat de autoritățile britanice, de la debutul crizei sanitare până în prezent, turismul londonez a înregistrat pierderi de 11 miliarde de lire sterline. Aproximativ 7,4 miliarde erau aduse de turiștii din alte țări, restul fiind generat de englezi.

Sadiq Khan, primarul Londrei, este conștient că organizarea Euro 2020 nu va însemna boom-ul financiar la care se aștepta în urmă cu un an, dar speră să recupereze ceva din pagubă prin deschiderea porților pentru spectatori încă din faza grupelor. El face lobby pe lângă UEFA în acest sens.

„Începem faza de convalescență, în care locuitorii Londrei sunt invitați să redescopere atracțiile metropolei, apoi cei din întreaga țară. O mare oportunitate este oferită de vaccin. Ce vreau să le spun celor de la UEFA ... dacă nu vor veni spanioli, germani, francezi, măcar să permitem englezi pe stadioane. Totuși, se joacă Anglia vs Scoția. Dumnealor să decidă în ce procent se ocupă capacitatea arenei, dar este foarte important să fie fani în tribune încă din faza grupelor”, a declarat Sadiq Khan.

Rămâne de văzut dacă șefii forului fotbalistic european vor ține cont de rugămintea primarului Londrei. Din ce se știe în acest moment, în luna aprilie se va stabili cât la sută din arene va fi ocupat de suporteri începând cu faza optimilor de finală. Cel mai probabil, procentul va fi undeva între 40% și 60%.

 

Arena Națională este sigură pentru fani

Experții se așteaptă ca turismul să revină la parametrii de dinainte de pandemie abia în 2023. Așa cum am scris, spectatorii vor fi doar microbiști locali, deci la meciurile de pe Arena Națională vor asista doar români.

Managerul de stadion din partea UEFA, Taras Mukovoz, a ajuns în România la începutul lunii februarie, în aceeași zi în care la sediul FRF s-a constituit Grupul EURO COVID-19, în prezența reprezentanților ministerelor Sănătății, Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, DSU, Primăriei Capitalei, Companiei Naționale Aeroporturi București, FRF și LOS București. Coordonatorul grupului, Răzvan Mitroi, a anunțat obiectivul principal: identificarea unei soluții viabile de a permite accesul în tribunele Arenei Naționale în totală siguranță pentru publicul iubitor de fotbal. După completarea celor peste 100 de rubrici dintr-un formular tip, a rezultat că riscul răspândirii pandemiei prin deschiderea tribunelor Arenei Naționale este foarte scăzut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro