Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul-infractor a fost inlaturat din functie

Prefectura Brailei nu a pierdut prea mult timp, dupa ce a fost informata oficial despre condamnarea la inchisoare cu suspendare a primarului comunei Visani, Neagu Caraman, si l-a inlaturat din functie. Ieri, a fost emis ordinul prefectului, cu numarul 12, de incetare a mandatului primarului de Visani, Neagu Caraman, ca urmare a aplicarii unei pedepse privative de libertate, si acesta a fost comunicat celui vizat, care a si predat toate documentele si stampila primariei. Ordinul a fost adus la cunostinta primarului si a consilierilor locali de catre subprefectul Aurica Avram, care s-a deplasat personal la Visani. Potrivit acestuia, ordinul prefectului prevede: "Avind in vedere ca a fost condamnat prin sentinta definitiva pentru comiterea a doua infractiuni, si tinind cont si de practica judiciara, de la Cluj, Timisoara, Maramures, ordon: se ia act de incetarea de drept a mandatului primarului Neagu Caraman. Prezentul ordin poate fi contestat in decurs de 30 de zile de la comunicare". Un al doilea ordin al prefectului ii transfera atributiile de primar viceprimarului de Visani, Ilie Tupea.
"I-am comunicat personal primarului ordinul prefectului. Acesta nu a avut nici o reactie de surprindere. Mi-a spus ca se va gindi daca il va contesta sau nu. El se astepta la acest lucru, pentru ca i-am cerut secretarului primariei Visani sa faca informarea catre Prefectura, cu privire la faptul ca primarul a fost condamnat la inchisoare, cu suspendare, asa cum spune statutul alesilor locali. El a stiut, deci, ca va aparea acest ordin, astfel incit reactia sa de azi nu a fost una surprinsa. Mi-a spus ca isi da seama de ce s-a luat aceasta masura. Eu am cerut sa fie invitati si consilierii locali, ca sa ii informez si pe ei despre incetarea de drept a mandatului primarului, si doar unul singur, nu stiu exact numele lui, a spus ca i se pare severa pedeapsa, mai ales ca primarul este la prima sa abatere. Este parerea dinsului. Am dorit sa merg personal acolo si sa-i inminez ordinul prefectului, pentru ca acesta trebuia aplicat cu operativitate si trebuia adus de indata la cunostinta celui vizat. Noi am intocmit procesul-verbal, iar el a predat actele si stampila. Din punctul meu de vedere, domnul Caraman nu mai prezenta nici un fel de garantie in fata cetatenilor care l-au ales. Prerogativele sale nu se mai pot desfasura la parametrii normali, in conditiile in care el a fost condamnat la inchisoare, in care, de ce sa nu o spunem, este un infractor. Ii este afectata capacitata de a-si exercita prerogativele, nu mai este cu adevarat primar, pentru comunitatea respectiva".
Potrivit subprefectului, exista cazuri identice, in care primari au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, in Maramures, Cluj, Caras-Severin si Timisoara, in care contestatiile depuse la Curtile de Apel, de catre cei vizati, au fost respinse.

"Lasam legea sa-si spuna cuvintul"

Desi in urma cu citeva zile, primarul de Visani declara hotarit ca va contesta un eventual ordin al prefectului, prin care sa-i fie luat postul, mai nou, Caraman pare a se fi obisnuit cu ideea ca zilele sale de "domnie", in Visani, s-au cam terminat: "A fost astazi domnul subprefect si mi-a inminat ordinul prefectului. Asta este. Lasam legea sa-si spuna cuvintul. Deocamdata, nu stiu ce voi face in continuare, nu sint hotarit, voi vedea daca voi contesta ordinul prefectului sau nu. Sincer, asta este situatia. Astept sa ma reculeg citeva zile, si apoi ma voi hotari ce fac".
Reamintim ca Neagu Caraman a fost condamnat, la finele lunii decembrie, la trei luni de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avind o imbibatie alcoolica de peste 2.00 grame la mie, alcool pur in singe. De asemenea, el a fost condamnat la alte trei luni de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de parasire a locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, instanta hotarind totusi ca barbatul sa beneficieze de suspenderea conditionata a pedepsei, intrucit nu are antecedente penale. Sentinta a fost data in sedinta din data de 15 decembrie a Judecatoriei Faurei si a ramas definitiva, prin neapelare, astfel incit primarul de Visani are acum cazier.
De ieri, Neagu Caraman este un simplu cetatean, si asa va ramine, in conditiile in care nu va depune contestatie. In aceasta situatie, vor fi organizate alegeri pentru primaria comunei, pina la finele acestui an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii