Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul ii piraste brailenilor pe consilierii care se opun proiectelor de dezvoltare a municipiului

Primarul Cibu s-a decis sa le arate brailenilor, dupa fiecare sedinta a CLM, care consilieri s-au opus unor proiecte considerate de catre el importante pentru cetateni si pentru dezvoltarea municipiului. Edilul sef a dat ca exemplu cea mai recenta sedinta de consiliu, in care, datorita votului negativ dat de membrii PD, proiectul legat de construirea unui ansamblu de locuinte in Lacu Dulce a picat, iar alte trei, privind aprobarea unor studii de fezabilitate necesare inceperii lucrarilor de reparare a podului de la Brailita si a strazii Grivita, au fost la un pas de a nu trece de votul consiliului. Primarul s-a aratat consternat de faptul ca reprezentantii PD in CLM au votat impotriva acestor proiecte, aparent fara o justificare, desi este evident interesul cetatenilor pentru acestea. "La proiectul privind construirea ansamblului de locuinte cei de la PD au votat impotriva. E nejustificabila aminarea unei astfel de hotariri. Teren este destul si pentru locuinte sociale si pentru locuinte in regim normal. In afara de ce teren am oprit pentru locuintele ANL, mai e loc de inca 1.000 de apartamente. Chiar daca mai vin bani de la ANL, avem unde sa construim, nu e nici o problema. Dar pina atunci exista posibilitatea sa se construiasca acum ceva. In plus, toata zona respectiva a fost gindita ca un intreg, utilitati sint trase, de fapt, pentru amenjarea intregii zone. Nu e nici o problema din punctul asta de vedere. E pacat sa ai teren si sa nu il folosesti, mai ales ca are si utilitati. Chiar nu inteleg".
Legat de cele doua pasaje - cel rutier si cel de linii de tramvai - care fac legatura dintre Calea Galati si cartierul Brailita, Cibu a tinut sa precize ca impotrivirea PD-ului l-a luat cu atit mai mult prin surprindere, cu cit podul respectiv prezinta numeroase probleme, iar Inspectoratul in Constructii a somat Primaria sa il repare. "Atita vreme cit Inspectia in Constructii iti spune ca podul are probleme si ca e neaparat nevoie sa il repari, nici nu mai trebuie sa stai sa aprobi, trebuie sa il repari. Am primit de la ei un proces verbal de constatare din care reiese ca trebuie sa facem lucrari acolo. Asa ca, in conditiile astea, atitudinea PD mi s-a parut absurda. Din fericire proiectul a trecut, dar ei tot au fost impotriva".
Un alt exemlu dat de primar a fost strada Grivita, pentru reabilitarea careia CLM a aprobat, cu chiu cu vai, realizarea unui studiu de fezabilitate. Ca de obicei, cei care s-au opus au fost consilierii PD si PLD: "Grivita e o strada extrem de circulata din municipiu, poate cea mai circulata. Trebuie sa decongestionam traficul pe ea. S-au facut calcule, nu facem de capul nostru... Chiar nu am inteles de ce se opun. Strada aia nu are fundatie, daca o cirpesc azi, miine cedeaza iar. Ca sa putem spera sa o reparam ca la carte cindva, trebuie sa facem un studiu. Sint niste pasi, nu inteleg de ce consilieri PD se opun".
Primarul a mai adaugat ca, dupa parerea sa, brailenii au dreptul sa stie cine se opune initiativelor pozitive legate de dezvoltarea orasului si ca a decis sa iasa periodic in conferinte de presa, pentru a-i arata cu degetul pe cei care voteaza impotriva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii