Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Galatiului: "Noi nu v-am furat pamintul, ci doar ni l-am insusit"

Reporter: D-le primar, cind ti-a venit ideea sa-ti faci cartier pe pamintul nostru?
Nicolae: Acum sase ani. Daca am vazut ca voi aveti terenul ala pe Dig si nu faceti nimic cu el, il lasati pirloaga sa-l pasca vacile, am zis sa ne apucam noi de treaba. Si nu v-am furat terenul, ci ni l-am insusit. Am dat doua telefoane si, in mai putin de 5 minute, s-a rezolvat problema. Asa se intimpla in viata: ala mai puternic ia totul, iar ala mai slab ramine sa stringa masa si sa spele vasele. Bag de seama ca ati spalat ceva vase pina acum.
Reporter: Mosule, n-ai tupeu sa calci prin Braila.
Nicolae: Ei nu! Da' asta-vara cind am venit si am stat la o terasa pe Faleza nu se pune? Am vorbit cu dom' primar Cibu, am zis bancuri la o bere, am stat ca doi prieteni si am pus tara la cale.
Reporter: Cibu este un tradator.
Nicolae: Si ce ma intereseaza pe mine ca e tradator? Pe mine, unul, nu m-a tradat. Din contra, a dovedit ca este un bun galatean, ca intelege problemele comunitatii de la Dunarea de Jos si chiar vrea ca zona metropolitana sa prinda contur. Mi se pare un om destupat la minte domnu' Cibu. Stie ce vrea, stie ce vrem noi, asa ca actioneaza in consecinta, pentru ca toata lumea sa fie multumita.
Reporter: Pentru ce sa ne intilnim la circiuma?
Nicolea: Ca sa bem o bere, un suc, ce vrea fiecare. Stiu ca toata lumea zice ca la circiuma se aduna numai betivanii, dar unde ati vrea sa ne gasim? La biblioteca aia pe care tot zice dl. Bunea Stancu ca o face? Pai, noi ne adunam ca sa citim sau ca sa ne impacam, sa ne avem ca fratii?
Reporter: Fratii nu-si fura pamintul intre ei!
Nicolae: Ei nu. De cind nu te-ai mai uitat la "Stirile de la ora 5"? Ceea ce trebuie sa retineti voi, brailenii, este ca acest pamint nu a fost furat. El a ramas pe loc, la locul lui, doar ca in loc sa creasca buruienile voastre au inceput sa creasca blocurile noastre. Si vor mai creste si magazine, scoli si magazine. Multi oameni de afaceri vor sa se implice in Cartierul Siret, fapt care nu poate decit sa ne bucure. Pe noi.
Reporter: Dom' primar, daca nu o sa te bata Dumnezeu, o sa te bata Buricea!
Nicolae: Pe Dumnezeu il cunosc, dar de Buricea nu am auzit in viata mea. Este bataus, se duce la sala, face tractiuni la ceafa? Eu sint om batrin de-acum, nu mai am forta din tinerete. In plus, nu-mi plac starile conflictuale, eu sint adeptul impacarilor. Dar daca cineva sare la bataie, asta este: ma vad nevoit sa-l bat. Rau de tot.
Reporter: Pe noi nu ne intereseaza. Vezi cum faci sa ne dai pamintul inapoi.
Nicolae: Domnilor, trebuie sa va impacati cu ideea. E ca si cum tu ai avut o nevasta frumoasa, dar nu ai stiut cum sa te porti cu ea. Iar eu, ca reprezentant al Galatiului ma refer, ti-am luat femeia. Nu ti-am furat-o, doar ti-am luat-o. Acum tu ce vrei de la viata mea? Sa-ti dau femeia ta inapoi, ca s-o strici din nou, sa nu-ti pese de ea, sa-ti bati joc de ea? S-avem pardon, dar asa ceva nu se mai poate.
Reporter: "Dimitrie Cantemir" va fi a 44-a localitate a Brailei.
Nicolae: Daca voi ati ajuns sa luati in serios declaratiile membrilor PRM inseamna ca nu sinteti sanatosi la cap. Cum sa ajunga un cartier facut de noi in custodia Brailei? Voi va victimizati acum, ca sa va justificati incompetenta. Ma refer la politicieni, nu la cetatenii onorabili ai Brailei. In cel mai rau caz, o sa va platim o chirie modica pe teren, dar inca ne mai gindim la treaba asta. Cred ca cel mai bine ar fi sa va lasati la mina voastra si sa va apucati sa va faceti voi un cartier propriu de la cap la coada. Puneti citeva miliarde pe masa, mai cereti ceva de la Guvern si proiectul e gata. Terenuri cred ca aveti berechet, dorinta si seriozitate va mai trebuie.
Reporter: Noi avem nevoie de bani. Ar fi bine sa ne lipim la niste taxe si impozite din Cartierul Siret.
Nicolae: Va cred pe cuvint, dar momentan nu este loc. Altfel spus, mai avem locuri doar in picioare, cum se scria odinioara pe geam la cinematografe. Vestea buna este ca in citiva ani se va inaugura Megalopolisul si toata lumea va fi multumita. Nu vom mai vorbi despre doua orase, ci de unul singur.
Reporter: Cind va fi gata Megalopolisul?
Nicolae: Ce mai conteaza? Important este ca atunci nu ne vom mai certa de la bani, paminturi sau impozite. Vom contribui cu totii la acelasi buget, ca sa aiba zona Galatiului ce cheltui. In orice caz, cred ca vom fi niste parteneri pe cinste. Nu ne vom mai certa niciodata, vom termina cu patriotismul asta local care mai mult dauneaza decit face bine si vom fi ca o mare familie, in care galatenii vor fi fericiti.
Reporter: Nu ne mai intereseaza unirea cu Galatiul. Si luati-va si jucatorii de fotbal inapoi. Speram ca Otelul sa retrogradeze.
Nicolae: Oameni buni, fara ajutorul Galatiului nici nu mai erati acum. Noi v-am ajutat sa va redescoperiti orgoliul de braileni. Pai, ia ginditi-va, daca nu va luam noi pamintul de la Vadeni despre ce ati fi vorbit in ziua de azi? Tot despre norvegienii aia care v-au luat Santierul Naval? Cit despre fotbal, daca tot ati deschis subiectul, sper ca Braila sa promoveze in Divizia A si sa se bata cu Galatiul pentru supravietuire. Promitem ca si in acele momente o sa va ajutam. O sa va ajutam sa va duceti la vale! Bafta, bre!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii