Mergi la conţinutul principal
Prefectul liberalilor a vrut să îngroape Festivalul Peştelui

Primarul Dragomir, atac la Drăghincescu

Manevră de toată jena, orchestrată de aşa-zisul Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) sub comanda subprefectului Simona Drăghincescu  Mai exact, după ce marţi s-a emis Hotărârea nr. 49 a CJSU Brăila care decidea, negru pe alb, că la Brăila nu se impun noi restricţii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în mod surprinzător miercuri, 7 octombrie, acelaşi organism a revenit cu Hotărârea nr. 50 care practic îngropa Festivalul Peştelui. La reacţia vehementă a municipalităţii, organizatoarea evenimentului, care a mers până la atacarea în instanţă a respectivului document plin de aberaţii, CJSU a revenit ieri cu o nouă hotărâre, nr. 51, prin intermediul căreia s-a modificat modificarea. Halal competenţă!

 

“Nu se impune, începând cu data de 6 octombrie, dispunerea de urgenţă a măsurilor, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului şi cele ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se precizează în Hotărârea nr. 49 a CJSU Brăila, postată pe site-ul Prefecturii. Hotărârea s-a bazat pe rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Covid-19 de doar 0,96/1.000 locuitori la nivelul judeţului Brăila.

Bucuria brăilenilor a fost însă de scurtă durată miercuri seara CJSU, patronat de subprefectul pe post de prefect Simona Drăghincescu, revenind cu o nouă Hotărâre nr 50, prin care nici mai mult nici mai puţin a fost subminat Festivalul Peştelui. “Nici măcar nu m-a invitat şi pe mine în calitate de primar al municipiului, organizator al acestui eveniment, ca să expun toate măsurile de siguranţă pe care le-am luat, ca să explic că prima ediţie a acestui festival  de anul trecut s-a făcut pe bani europeni şi avem obligaţia să-l organizăm 5 ani, altfel dăm banii înapoi!”, a tunat supărat primarul în seara zilei de miercuri, 7 octombrie, adăugând că va apela la toate căile legale.

 

Abuzuri, incompetenţă sau rea-credinţă

De altfel, studiind conţinutul HCJSU nr.50/ oct 2020 rezultă clar ilegalitatea în ansamblu şi intromisiunea abuzivă  în treburile altei instituţii publice – Primăria – căreia i se “aprobă” - deşi nu a cerut şi nici nu este legal obligată să facă acest demers  - organizarea unui eveniment anunţat cu mult înainte. Acest eveniment, Festivalul Peştelui, a presupus cheltuirea unor sume de bani şi antrenarea unor agenţi economici privaţi de pe teritoriul judeţului şi nu numai, pentru care era un moment favorabil având în vedere loviturile primite de sectorul restaurantelor dar şi un moment bun de încasări pentru bugetul local.

Mai mult, deşi reprezentatntul Primăriei face parte din componenţa acestui comitet, primarul NU a fost invitat, chit că la mijloc era vorba despre un eveniment de amploare organizat de municipalitate. Pe lângă faptul că în mod inexplicabil, fără nicio justificare, acest comitet a hotărât perimetrul în care să se desfăşoare festivalul, acelaşi organism a decis că brăilenii NU au voie să consume ce cumpără într-o arie în care îşi desfăşoară activitatea şi alţi agenţi economici (terase), fără legătură cu evenimentul Primăriei. Aşadar, deşi singurele date palpabile arată negru pe alb că judeţul Brăila NU a atins rata de incidenţă a infectărilor decisă la Centru, Comitetul judeţean sub comanda Simonei Drăghincescu a hotărât să facă praf în mod brutal un eveniment frumos, extrem de reuşit anul trecut, care însemna o bulă de oxigen pentru sectorul privat dar şi pentru  brăileni.

Ieri, Primăria a depus plângere prealabilă în baza legii contenciosului administrativ, în atenţia preşedintelui Comitetului judeţean de situaţii de urgenţă, subprefect Simona Drăghincescu. Concomitent, municipalitatea a depus cerere şi la Tribunal solicitând instanţei suspendarea Hotărârii nr 50 până la judecarea pe fond şi anularea acestei hotărâri incalificabil de nefondată, arbitrară şi abuzivă la adresa, în primul rând, a brăilenilor cărora, atenţie, li s-a interzis să mănânce într-un anumit perimetru de pe Faleză. Cu asemenea personaje în curând o să cerem aprobare şi să mestecăm dumicaţii. JALNIC!

 

S-a schimbat modificarea. Penibil!

După ce scandalul a ajuns şi pe masa magistraţilor în urma demersurilor Primăriei Municipiului Brăila, CJSU Brăila a revenit ieri, în jurul orei 15.00, cu o nouă hotărâre. Este vorba despre Hotărârea nr. 51 a CJSU, transmisă de subprefectul Simona Drăghincescu, care aduce mai multe modificări. Una dintre acestea este chiar la articolul 1. Iniţial, în Hotărârea CJSU nr. 50 se specifica: “Se aprobă organizarea, de către Primăria Municipiului Brăila, a «Festivalului Peştelui» - eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale, în perioada 08 – 11 octombrie 2020”. În noua hotărâre, textul articolului arată astfel: “Se aprobă organizarea, de către Primăria Municipiului Brăila, a „Festivalului Peştelui” - eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale, în perioada 08 – 11 octombrie 2020, datorită faptului că în judeţul Brăila incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1.000 de locuitori”. La articolul 2, în hotărârea iniţială se preciza că “în perioada 08 – 11 octombrie 2020, cu ocazia celei de-a doua ediţii a „Festivalului Peştelui”, pe faleza Dunării – Brăila, în zona delimitată de străzile Vadul Spitalului şi Împăratul Traian, între malul Dunării şi taluzul superior, este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul orar 10.00 – 22.00”. Acum, acelaşi articol a fost completat şi precizează că masca este obligatorie “cu excepţia persoanelor care servesc masa/produsele achiziţionate în spaţii special amenajate, care deţin autorizaţii sanitar-veterinare şi de sănătate publică conform prevederilor legale în vigoare”.

În final, articolul care a stârnit controversele, adică “se interzice consumul produselor achiziţionate”, arată acum astfel: “se interzice consumul produselor achiziţionate în alte locuri decât cele special amenajate şi autorizate legal”.

 

Mihai Tudose: “O mare mârşăvie”

Ieri, europarlamentarul Mihai Tudose şi-a exprimat un punct de vedere şi în legătură cu cele întâmplate la Brăila, după ce în mod frecvent comentează deciziile de la Centru. “Nu mă miră nici hotărârea aberantă, nici răzgândirea de după. Este aceeaşi bâlbâială ca la Bucureşti, nefondată, neargumentată temeinic. O mare porcărie! Chiar nu înţelegeţi că Brăila nu vă vrea? Ce faceţi, vă răzbunaţi pe brăileni? Aveţi grijă că pe 6 decembrie se votează din nou! Se vor răzbuna şi brăilenii pe PNL! Orice comentariu la asemenea mârşăvie e de prisos!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro