Mergi la conţinutul principal

Primarul Dragomir: „Până să facem Aquapark, trebuie să scoatem cartierele din noroi!”

* întrebat în legătură cu aquapark-ul realizat pe Faleza din Galați, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, a avut doar cuvinte de laudă, însă a apreciat că orașul nostru are alte probleme de rezolvat, deocamdată * edilul-șef a precizat că Uniunea Europeană nu finanțează astfel de proiecte, așa că preferă ca banii din bugetul local să meargă către asfaltări

 

Primarul Marian Dragomir apreciează modul în care arată Aquapark-ul din Galați, însă consideră că în Brăila prioritățile sunt altele, deocamdată. Acesta a făcut o astfel de comparație în cadrul unei conferințe de presă recente, subliniind că Uniunea Europeană nu acordă fonduri pentru proiecte de genul unui ștrand modern, astfel că realizarea unui astfel de spațiu ar însemna bani de la bugetul local. Context în care, susține Dragomir, deocamdată Municipiul Brăila nu își permite să risipească fonduri, deoarece încă are foarte multe străzi și cartiere ”de scos din noroaie”. Edilul-șef a dorit să mai adauge și că Primăria nu deține niciun teren suficient de mare care să permită amenajarea unui aquapark.

”Din păcate, Primăria Municipiului Brăila nu deține nicio suprafață de teren care să poată fi amenajată în acest sens. Pentru că Plaja de la Perla, așa cum este ea denumită nu aparține Primăriei Municipiului Brăila, ci Apelor Române sau Romsilva. Deci nu este a noastră. Aquapark-ul pe care l-au făcut cei de la Galați, din punctul meu de vedere reprezintă o investiție foarte frumoasă, îi felicităm pentru acest lucru, dar nu este făcută din fonduri europene, ci din bugetul Primăriei Municipiului Galați. Discutăm despre 6 milioane euro din ceea ce am citit în presă. Este valoarea similară pe care Primăria Municipiului Brăila o folosește pentru a scoate din noroi cartierele Vidin, Progresul, Brăilița și Pisc. Este o sumă similară pe care Primăria Municipiului Brăila a folosit-o anul trecut pentru a scoate din noroi cartierele Radu Negru, Călărași 4, Viziru, Buzăului - zona de case. Și care ne este, de asemenea, necesară să lucrăm acum în Cartierele Lacu Dulce sau Islaz, Comorofca. Pentru că sunt sume aproximativ similare”, a declarat Dragomir.

Întrebat de ce nu s-ar putea totuși realiza atât asfaltarea străzilor, cât și un ștrand modern concomitent la Brăila, edilul-șef a revenit la ideea că municipalitatea ar trebui să găsească un teren potrivit, lucru greu de realizat în prezent. Dragomir a explicat că terenul de la Plaja Perla iese din discuție, deoarece nu poate fi transmis municipalității, fiind parte din fondul forestier.

Cât despre prețul pe care l-au plătit gălățenii pentru amenajarea unui Aquapark pe Faleză, Dragomir nu a dorit să comenteze prea mult, însă a lăsat să se înțeleagă că momentan Brăila are alte priorități.

”Nu vreau să mă pronunț asupra oportunității investițiilor din Galați. Am spus de la început că este o investiție frumoasă, pe care dânșii au făcut-o acolo. Are atractivitate în zona populației, am văzut. Dar din bugetul propriu, Municipiul Brăila folosește sume similare de bani pentru scoaterea cartierelor din noroaie. Nu aveam încă o sumă disponibilă în buget la această valoare pentru a realiza astfel de investiții. Nu avem terenul necesar la Primăria Municipiului Brăila. Dacă l-am avea? Am face. Dar numai după ce am termina de asfaltat toate străzile și parcările din curțile interioare ale blocurilor. Pentru că mai avem foarte mult de lucru aici. Și aceasta este o realitate. Repet, nu aș vrea să se interpreteze într-un anumit fel, dar deși investiția pe care dânșii au făcut-o este foarte frumoasă și e benefică tuturor celor care merg acolo, noi trebuie să scoatem cartierele din noroi până să mergem la Aquapark”, a conchis Dragomir.

 

Foto Viața Liberă Galați

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro