• edilul-şef spune că nu va mai permite distrugerea bordurilor sau a mobilierului urban de către firmele ce asigură activitatea de deszăpezire, prin manevrarea neglijentă a utilajelor cu lamă
S-a dus vremea când utilajele de deszăpezire erau parcate lângă liceul „Murgoci”, buldozeriştii şi şoferii aveau cazarea şi masa asigurate în sediul Primăriei, iar la plecarea în cursă erau însoţiţi de un funcţionar cu experienţă. Asta pentru siguranţa unui lucru de calitate, pe un traseu bine stabilit şi cunoscut în detaliu.
Din păcate, de mai mulţi ani, mai ales de când la deszăpezire şi-au făcut loc firme din alte judeţe, s-au înmulţit cazurile de distrugere (cu lama buldoexcavatoarelor, încărcătoarelor frontale etc). Au fost, astfel, făcute zob unele dotări publice (bănci, jardiniere, coşuri de gunoi, indicatoare de circulaţie) sau locuri de refugiu din staţiile de tramvaie. Fără milă şi fără să-şi asume vreo răspundere, „alde Dorel” au distrus şi multe borduri, rampe pentru persoanele cu handicap, spoturi şi benzi de ghidaj din zona Primăriei ori au scos din locul lor dale, piatră cubică, sau arbuşti.
Culmea este că de ani de zile, multe dintre aceste nereguli au rămas neremediate, sluţind şi ele faţa oraşului. La toate acestea s-au adăugat şi acţiunile salubriştilor, care au afectat pavimentele din marmură, gresie şi beton prin folosirea unor scule puternic contondente ce au „ciupit” sau fisurat platoul din faţa scenei de pe faleză, în faţa Casei Tineretului etc. Ulterior, gerul şi intemperiile au adâncit acele găuri, acutizând problema.
Primarul Marian Dragomir, pare hotărât să schimbe această situaţie. Un prim pas a fost instituirea obligativităţii ca lamele să aibă o protecţie din cauciuc. Cât priveşte eventualele pagube produse, edilul-şef ne-a declarat scurt şi precis : „Cine distruge, să plătească! Sau să repare!”.
Cu sublinierea, spunem noi, ca răspunderea să fie maximă şi pentru cine asigură punerea în practică a dispoziţiilor primarului.