Mergi la conţinutul principal
Se semnează înfrăţirea dintre Brăila şi sectorul Beşiktaş

Primarul Dragomir, în delegaţie la Istanbul

• o delegaţie din Brăila, condusă de primarul Marian Dragomir, se va afla în Turcia, începând de astăzi până sâmbătă, 4 noiembrie, pentru a semna înfrăţirea cu sectorul Beşiktaş al oraşului Istanbul • pe lângă aprobarea înţelegerii de cooperare între cele două localităţi, membrii CLM Brăila şi-au aprobat, recent, doi reprezentanţi care să meargă în delegaţie: Cornelia Neacşu (PSD) şi Adrian Traian (PND) • la excursie ia parte, de asemenea, şi viceprimarul Doiniţa Ciocan, secretarul municipiului, dar şi 7 directori • costurile se ridică la 9.700 lei

 

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, se află până pe 4 noiembrie într-o vizită în Turcia, pentru a semna înfrăţirea dintre municipiul nostru şi sectorul Beşiktaş al oraşului Istanbul. Proiectul privind aprobarea formei negociate a înţelegerii de cooperare dintre cele două localităţi, precum şi deplasarea delegaţiei, care urmează să o parafeze, a primit girul consilierilor municipali, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare. Cu această ocazie s-au stabilit, prin vot secret, şi reprezentaţii CLM Brăila, care îl vor însoţi pe edilul-şef. Este vorba despre PSD-ista Cornelia Neacşu (aleasă cu 24 voturi “pentru” şi zero “împotrivă”) şi PND-istul Adrian Traian (care a primit 22 voturi “pentru” şi 2 “împotrivă”).

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, semnarea acordului are drept scop dezvoltarea unei cooperări puternice şi de durată, de stabilire a unor puncte de interes comun între partenerii de proiecte viitoare, de dezvoltare şi de strângere a relaţiilor economice şi culturale în scopul îmbunătăţirii bunăstării locuitorilor municipiului Brăila şi sectorului Beşiktaş.

“Prin acordul de înfrăţire care urmează a fi semnat pe data de 2 noiembrie 2017 la sediul Primăriei Beşiktaş, dorim să consolidăm vechile relaţii de prietenie şi colaborare dintre locuitorii celor două comunităţi umane, prin promovarea de legături permanente între cele două localităţi şi a schimburilor în următoarele domenii: administraţie publică locală, comerţ, agricultură, educaţie, cultură, sănătate, mediu, sport, situaţii de urgenţă, servicii de protecţie socială şi servicii de utilitate publică cu scopul de a dezvolta şi demonstra, printr-o înţelegere bilaterală extinsă, adevăratul spirit al înfrăţirii europene”, se mai arată în cadrul proiectului.

Beşiktaş este un district al Istanbulului, situat în partea europeană a oraşului, fiind înconjurat în est de Bosfor, la nord de districtul Sariyer, Sisli la vest şi Beyoglu la sud. Se întinde pe o suprafaţă de 1.520 ha şi, deşi este un cartier mic în ceea ce priveşte suprafaţa (11 km pătraţi), se situează la intersecţia arterelor principale ale Istanbulului.

 

Cine mai merge şi cât costă toată “distracţia”

Trebuie precizat că o delegaţie din Brăila, condusă de primarul Marian Dragomir,  a mai făcut o vizită în sectorul Beşiktaş din Istanbul (Turcia), în luna mai a acestui an, când s-au pus bazele acestei prietenii. Ulterior, în luna iulie, membrii CLM au aprobat înfrăţirea cu Beşiktaş, dar şi municipiul Schumen din Bulgaria.

Potrivit primarului Marian Dragomir, alături de el, pe lângă cei doi consilieri municipali selectaţi, din delegaţia actuală va face parte viceprimarul Doiniţa Ciocan, secretarul municipiului Ion Drăgan, directorul tehnic, Marius Termegan, directorul de la Cultură, Camelia (Guşatu) Chiriac, directorul Teatrului de Păpuşi, Daniela Mihovici, directorul Poliţei Locale, Georgică Tănase, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare Fond Locativ şi Cimitire, Emilena Huiu, directorul Serviciului Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor, Talib Metanet, şi Ligia Drăgan, directorul Seroplant.

Din raportul proiectului de hotărâre aprobat de consilieri reiese că, în total, costurile pentru această vizită se ridică la 9.747 lei însemnând (5,152 - costul transportului dus-întors, 400 lei asigurări medicale şi 4.195 lei diurna pentru participanţi). Precizăm că deplasarea se va realiza cu avionul, iar cheltuielile estimate în devizul deplasării vor fi suportate din bugetul Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Edilul-şef a ţinut să sublinieze că pe listă se afla şi managerul Teatrului “Maria Filotti”, Lucian Sabados, însă acesta nu a putut participa din pricina Festivalului “Mihail Sebastian”. De asemenea, Huiu participă deoarece este vizată o zonă de clădiri istorice, iar Metanet va asigura partea de traducere din română în turcă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro