Primarul din Mircea Vodă, Alexandru Moşescu, a decis să revină în PNL, deşi la finele anului trecut se declarase independent în baza Ordonanţei de Guvern nr. 55, privind posibilitatea migrării politice a aleşilor locali pentru 45 de zile. Informaţia a fost făcută publică ieri dimineaţă, prin intermediul unui comunicat de presă emis de PNL Brăila, în care se arată că Moşescu a redevenit membru al Partidului Naţional Liberal - filiala Brăila începând cu 9 ianuarie 2015. "De asemenea, precizez faptul că, din data de 23.01.2015, Biroul Politic Teritorial al PNL Brăila l-a numit pe domnul Alexandru Moşescu preşedinte interimar al organizaţiei Mircea Vodă", se mai arată în documentul semnat de Vasile Cortez, secretarul general al PNL. Contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", primarul comunei Mircea Vodă a explicat că decizia sa la vremea respectivă a fost parte a unei strategii politice, în contextul neînţelegerilor cu PDL-iştii de la nivel local. "Este adevărat, m-am declarat independent pe Ordonanţa 55, din cauza situaţiei politice locale. La înfiinţarea ACL-ului cei de la PDL şi-au exprimat opţiunea să schimbăm viceprimarul (n.r. ex-PNL-istul Aurelian Pîrlog, s-a mutat tot pe "ordonanţa traseiştilor" la PSD) şi eu nu am fost de acord. Situaţia este foarte clară, cei de la PDL nu au aprobat aproape nimic în Consiliul Local de la începutul mandatului. Eu înţeleg, opoziţie, dar aceasta are rolul de a verifica, de a menţine o măsură, de a ţine sub control, nu de a se opune la anumite hotărâri care sunt benefice pentru comunitate. Eu le-am spus la momentul respectiv că nu este oportun, dacă s-a înfiinţat ACL-ul, să solicite ca un fel de recompensă pentru că suntem acum în aceeaşi tabără, postul de viceprimar. Le-am spus să mai aibă răbdare, să demonstreze că într-adevăr este o alianţă", a declarat Moşescu. Totodată, primarul a mai subliniat că de atunci nu s-a mai purtat nicio discuţie cu membrii (ex-PDL) din Consiliul Local pentru a se remedia situaţia. "De ce să am contestaţii? Se ştie, s-au scris în presă problemele care au fost la noi în Consiliul Local. Eu am făcut ceea ce trebuia la momentul respectiv. E vorba de interesul general nu de interese personale. Trebuie să ne vedem fiecare de lungul nasului şi să avem o poziţie care să fie în beneficiul celor care ne-au votat. Eu sunt tranşant în privinţa asta", a mai completat sursa citată.
Boboc: "Dacă a devenit independent, strict juridic, nu este nicio problemă să facă un pas din acesta"
La rândul său, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a afirmat că din punct de vedere juridic, faptul că Alexandru Moşescu a profitat de "ordonanţa traseiştilor" şi a devenit independent, nu afectează cu nimic noua decizie a primarului din Mircea Vodă. "Este adevărat, s-a reînscris în partid. El, atunci, s-a declarat independent, din câte îmi aduc eu aminte, pentru că au fost nişte neînţelegeri la momentul acela, şi de aceea. Aşa a motivat. Dacă a devenit independent, strict juridic, nu este nicio problemă să facă un pas ca acesta. Dar vă mai spun un lucru, atât timp cât vom avea majoritatea la Senat, cel mai probabil se va întâmpla asta cu toţi cei care au plecat. Toţi vor reveni la partidul din care au plecat, prin efectul legii, nu prin solicitarea lor de adeziune. Aşa că nu e nicio problemă. Personal am o relaţie bună cu el, asta nu se strică. Orice primar e un plus pentru partid", a declarat Boboc. Trebuie precizat totuşi că Ordonanţa 55 dată de Guvernul Ponta permitea migrarea politică a aleşilor locali strict pe o durată de 45 de zile, dată care s-a încheiat oficial pe 17 octombrie 2014.
Moşescu a pierdut o primă rundă în procesul cu ANI
Primarul comunei Mircea Vodă, Alexandru Moşescu, a fost acuzat de inspectorii ANI, în luna octombrie a anului trecut, că a încheiat un contract de prestări servicii cu Cabinetul medical al Comunei Mircea Vodă, unde soţia sa este asistent. Moşescu nu a negat la vremea respectivă existenţa contractului, însă s-a apărat spunând ca acesta a fost făcut pentru a servi echipa de fotbal din localitate, iar câştigurile au fost "mai mult onorifice". Edilul a intentat un proces împotriva Agenţiei, pe care, potrivit site-ului Curţii de Apel Galaţi, l-a pierdut în primă instanţă în urmă cu câteva zile, pe data de 3 februarie, contestaţia sa fiind respinsă ca nefondată de către judecători. Cu toate acestea, Moşescu are dreptul de a face recurs în termen de 15 zile de la comunicare. "Problema cu ANI e o mare prostie. Lumea mă ştie, oamenii cunosc ce fel de persoană sunt. Eu nu am afaceri. Îmi pierd timpul mai mult pe la Primărie de dimineaţă până seară şi încerc să ajut oamenii. Asta am vrut şi de la consilieri. Nu «stai că noi suntem de la partidul cutare şi nu suntem de acord cu ceea ce este bun pentru comunitate. Nu votez că sunt în opoziţie». Nu mi se pare normal, toate au o limită. Procesul cu ANI a început, se află pe rol la Curtea de Apel Galaţi. O să merg mai departe. Asta este, dacă aşa trebuie să fie, aşa să fie! Dar ar fi bine să fie aceeaşi situaţie pentru toată lumea aflată într-o astfel de situaţie", a declarat Moşescu.