Decizia conducerii CJ Brăila de a limita timpul de dezbatere pe proiecte, la cea mai recentă şedinţă ordinară, nu a picat tocmai pe gustul primarului Aurel Simionescu. Prezent în sala de şedinţe în momentul în care consilierii liberali au ripostat cu vehemenţă la această idee a preşedintelui CJ, Ionel Epureanu, edilul-şef a afirmat ulterior că o asemenea atitudine era de aşteptat. "Din punctul meu de vedere, a fost o idee mai puţin fericită, să spun aşa. Nu aş vrea să spun altfel, dar dacă aprob ceva ce sunt sigur că nu se va întâmpla, degeaba mai aprob", a declarat Simionescu. Chiar şi aşa, edilul-şef a ţinut să amintească faptul că limitarea dezbaterilor se practică atât în Parlamentul României cât şi în cel al Uniunii Europene. De asemenea, primarul a mai punctat că cel mai fericit scenariu ar fi acela în care consilierii judeţeni ar înţelege să dezbată proiectele în cadrul Comisiilor de specialitate. "Povestea este următoarea: aceşti oameni ar trebui să înţeleagă că ei trebuie să se exprime în comisii. Acolo se lucrează, acolo se întâmplă lucrurile! Eu sunt convins că dacă nu aţi fi dumneavoastră din presă şi televiziunea acolo, nu ar fi atâta vorbă. Mai ales acum, că suntem în perioada de campanie, toată lumea simte nevoia să vorbească. Dar nu pot fi de acord cu ideea de limitare a timpului. Deşi, dacă o să vedeţi, în zona parlamentară există această situaţie. 3 secunde de parlamentar. (...) Cum îşi împart acest timp pe grupuri politice este o problemă a dumnealor. La Parlamentul Europei este şi mai simplă chestiunea: 2 minute. Când s-a apropiat de 2 minute te avertizează, la 2 minute şi 15 secunde îţi opresc microfonul", a mai completat Simionescu.
"Aparatul primarului, dacă e nevoie, stă până când pleacă primarul"
Mergând pe aceeaşi linie, primarul Aurel Simionescu a mai criticat şi justificarea adusă de şeful CJ Brăila, Ionel Epureanu, pentru limitarea dezbaterilor la şedinţă. Acesta a invocat la vremea respectivă dorinţa de a nu perturba programul scurt al angajaţilor instituţiei cu o şedinţă mult prea lungă, motiv pentru care le-a propus consilierilor să nu discute mai mult de 10 minute la fiecare proiect de pe ordinea de zi. "Înţeleg că au avut o discuţie, domnii consilieri, înainte de şedinţă şi că au gândit chestia asta legată de faptul că şedinţa a început la ora 13:00 şi că trebuie să ţină până la maxim 16:30. Dar nu vă supăraţi pe mine: aparatul primarului, dacă e nevoie, stă până când pleacă primarul! Asta nu înseamnă că facem abuz şi dacă stau eu până la 19:00 aici trebuie să stea toată lumea după mine. Dar dacă este şedinţă de consiliu, nu se pune problema că programul se termină la 16:30", a conchis sursa citată.
Reamintim că, pe 31 martie, la şedinţa ordinară a CJ Brăila, preşedintele Ionel Epureanu a propus limitarea dezbaterilor la 3 minute pe proiect pentru fiecare grup politic, respectiv, 10 minute per total proiect. O idee care a generat însă un haos total şi care, deşi votată de majoritate, nu a fost respectată.