Mergi la conţinutul principal

Primarul comunei Gropeni și viceprimarul comunei Tudor Vladimirescu, acuzați de conflict de interese. ANI a făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte

* Malinche Stan, primarul din Gropeni, este acuzat că, în calitate de primar, a îndeplinit o serie de acte privind societatea în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de primvicepreședinte și pentru întreprinderea individuală deținută de soția acestuia * în cazul acestuia, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la săvârșirea unei infracțiuni

 

 

 

Acuzații la adresa unor aleși locali brăileni. Primarul comunei Gropeni și viceprimarul comunei Tudor Vladimirescu sunt acuzați de conflict de interese. Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul primarului din Gropeni.

După cum se arată într-un comunicat de presă postat pe site, Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală și fiscală, în cazul mai multor aleși locali, doi dintre aceștia fiind din Brăila.

Este vorba despre Stan Malinche, primar al comunei Gropeni, acuzat de conflict de interese, după ce ar fi îndeplinit o serie de acte pentru o societate și întreprinderea individuală deținută de soția sa. În exercitarea mandatului de primar, deși avea un interes personal în problemele propuse dezbaterilor, a participat la emiterea, adoptarea și încheierea unor acte administrative și juridice privind societatea în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de primvicepreședinte, încălcând astfel prevederile art.70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 57/2019. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către Malinche Stan a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a îndeplinit o serie de acte privind societatea în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de primvicepreședinte și pentru întreprinderea individuală deținută de soția acestuia”, arată reprezentanții ANI.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către persoana evaluată a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de primar al comunei Gropeni funcția de primvicepreședinte deținută în cadrul societății.

 

Viceprimarul Comunei Tudor Vladimirescu, în vizorul ANI

 

În lista acuzaților este și Mihaiu Dumitru, Viceprimar al Comunei Tudor Vladimirescu, Județul Brăila și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Tudor Vladimirescu. După cum se arată în comunicatul ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016-2020), a participat la emiterea și adoptarea Hotărârii C.L. Tudor Vladimirescu din data de 29 iulie 2020 privind alocarea sumei de 60.000 lei asociației în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de președinte.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea 161/2003 și art. 228, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 57/2019.

În cazul acestuia s-a constatat conflictul de interese de către ANI, însă în cazul acestuia nu s-a făcut vreo sesizare la Parchet, cel mai probabil pentru că nu sunt indicii privind săvârșirea vreunei infracțiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro