Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu ii ia apararea lui Buricea

Primarul municipiului, Constantin Cibu, nu cunoaste nici un reprezentant al lumii interlope si, ca atare, nu se simte influentat in deciziile pe care le ia, de interlopi. Este ceea ce a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, edilul-sef, care s-a aratat indignat de usurinta cu care unii reprezentanti ai presei, dar si unii consilieri, folosesc termenii de "mafie" sau "interlop". Primarul a raspuns, in acest fel, declaratiilor consilierului PSD Doru Damian, potrivit caruia "interlopii influenteaza actul de decizie, la nivel de muncipiu". Mai mult, Cibu i-a luat apararea unei persoane la care banuieste ca s-a referit Damian, cu termenul generic de "interlop":
"Care mafie?! Voi folositi cu foarte multa usurinta niste termeni: mafie, interlop... Cum am vazut ca a folosit domnul Damian cind a zis ca un reprezentant al lumii interlope a mers sa-i controleze pe pescari. Ia stai, domnule, cum poti sa-l faci pe unul interlop, fara sa ai dovezi in acest sens? Cum iti permiti asa ceva? El n-a dat nume, dar eu stiu la cine se refera, si nici macar nu cunoaste in amanunt problema. Pentru ca probabil se refera la Buricea, care a concesionat legal o parte din Dunare, pentru pescuit industrial, si are niste obligatii in concesionarea respectiva: sa nu permita braconajul, sa aiba grija sa se inmulteasca pestii. E si normal ca omul isi face control pe zona lui, ca sa nu-i pescuiasca altcineva pestii. Deci, ceea ce a facut, a facut legal. Dar sa-i numesti interlopi, mi se pare foarte ciudat. Eu n-am vazut care-i interlopul ala care influenteaza deciziile, la nivelul municipiului. Sa-l numeasca domnul Damian, sa stim si noi. Mi se pare grava aceasta acuzatie, si el face referire la o treaba care se intimpla in afara municipiului, cu pescuit, cu nu stiu ce. Are vreo treaba municipiul, cu controlul pe Dunare, spre Galati? Dar hotarirea asta cu vinderea unei bucati din bulevardul Independentei, pentru construirea unei statii de carburanti? Asta a fost dupa mine influenta mafiota, ca s-a cedat bulevardul, nu pescuitul la trei carasi, nu stiu unde".

"Asupra mea nu s-au facut niciodata presiuni"

Nici viceprimarul Tilea nu se simte vizat de acuzatiile consilierului PSD, ba, mai mult, a precizat ca nu s-au facut niciodata presiuni asupra sa, din partea nimanui, interlop sau nu, pentru a-i fi influentata vreo decizie administrativa: "Eu nu stiu la cine a facut referire domnul Damian, nu cunosc cine a facut concesionarea la luciul de apa. Nu am informatii concrete nici despre alte chestiuni, in care ar fi implicati reprezentanti ai lumii interlope. Nu am avut niciodata de-a face cu asemenea oameni, asupra mea nu s-au facut niciodata presiuni, cu atit mai mult cu cit am in familie oameni care se ocupa de lege. In activitatea pe care o desfasor de circa 2 ani si jumatate, inclusiv in diferite comisii de licitatie, nu m-am confruntat cu nici un fel de presiuni. Daca ar fi fost, as fi discutat cu domnul primar". Viceprimarul a mai spus ca nu a primit nici macar bilete de amenintare, asa cum a acuzat recent viceprimarul Daniela Vasioiu: "Nu am avut niciodata probleme cu bilete de amenintare, nici cu masina zgiriata sau lovita, nici un fel de probleme de genul acesta, pina acum. Ma rog la Dumnezeu sa nu aiba nici de acum incolo. Din cite am inteles de la doamna Vasioiu, avind in coordonare activitatea de transport, ar fi primit o asemenea amenintare, sau mai multe amenintari, din partea unor persoane care lucreaza in acest domeniu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii