Primarul Brăilei, bucuros că a scăpat de «Colonia de la Km 10» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primarul Brăilei, bucuros că a scăpat de «Colonia de la Km 10»

• edilul-şef Marian Dragomir a afirmat, recent, că odată cu transferul cartierului de la Kilometrul 10 în proprietatea şi administrarea comunei Chiscani, pierderile la apă înregistrate de CUP Dunărea se vor diminua • totodată, primarul a ţinut să anunţe că Primăria Brăila şi-a luat complet mâna de pe tot ceea ce înseamnă ajutoare sociale acordate celor din zona respectivă, inclusiv abonamentele pentru transportul elevilor

 

Municipalitatea a găsit, în sfârşit, şi un element pozitiv în faptul că Primăria Chiscani a câştigat în 2016 procesul pentru dreptul de a administra Staţiunea Lacu Sărat. Este vorba despre predarea cartierului de la Kilometrul 10 în proprietatea Unităţii Administrativ Teritoriale Chiscani, odată cu restul bunurilor pe care Primăria Brăila le-a “pus pe tavă” chiscănenilor. Astfel, primarul Marian Dragomir a vorbit, recent, despre posibilitatea ca pierderile la apă pe reţea, înregistrate de Compania de Utilităţi Dunărea Brăila, să se diminueze considerabil în viitor. Desigur, pe lângă predarea “coloniei de la Km10”, edilul-şef a ţinut să sublinieze că vor continua şi montările de apometre inteligente ceea ce va contribui la rezolvarea problemei.

“Acesta este şi motivul pentru care am demarat proiectul privind apometrele moderne. Atunci când se instalează apometrele se scanează şi reţeaua fiecăruia pentru a vedea dacă există vreun bypass. Reamintesc faptul că de la CUP Dunărea v-au fost puse la dispoziţie comunicate de presă prin care au fost prezentate cazuri concrete ale unor cetăţeni care furau la modul real apă. Lucru ce contribuie la acea valoare de 40% pierderi pe reţea. Totodată, pot să vă mai spun că deşi nu se rezolvă la nivel global, cel puţin pe Municipiul Brăila va scădea substanţial pierderea, prin faptul că toate blocurile de la Km 10 au fost predate de Primăria Brăila către comuna Chiscani. Acest lucru va conduce la mutarea pierderilor de apă de la Primăria Brăila, la Primăria Chiscani. Trebuie să recunoaştem că în continuare, unul dintre cele mai importante puncte pentru pierderi în domeniu se află la Km 10, dar şi la toate acele contracte de pauşal, unde nu există o contorizare a apei pe care unii cetăţeni o consumă şi care va dispărea începând de anul viitor”, a declarat Dragomir.

Primarul a ţinut să mai adauge că nu încearcă să paseze “motanul” în curtea celor de la Chiscani, însă a atras atenţia că atunci când chiscănenii au preluat “activul”, a venit la pachet şI cu “pasivul”.

“Nu se pasează niciun motan. Dumneavoastră ştiţi foarte bine că cei de la Chiscani au câştigat un proces în instanţă şi atunci când au preluat activul au preluat şi pasivul”, a afirmat Dragomir.

 

Gata cu ajutoarele de la Primăria Brăila pentru cei de la Km 10

Mergând pe aceeaşi linie, primarul a afirmat că deja cele câteva sute de persoane care locuiesc în cartierul de la Kilometrul 10 şi-au schimbat actul de identitate şi sunt cetăţeni ai comunei Chiscani. Astfel, Dragomir a punctat că ajutoarele vor fi distribuite de administraţia comunală, inclusiv partea privind abonamentele elevilor pe transportul în comun.

“Le preiau cei de la comuna Chiscani, pentru că domiciliază pe raza administrativă a comunei. Deci toate subvenţiile vor fi acordate de Primăria localităţii în care ei domiciliază. Primăria Municipiului Brăila nu poate acorda subvenţii la transportul în comun pentru locuitorii altor localităţi. Primăria unei comune, prin unităţi de învăţământ, poate acorda subvenţie propriilor cetăţeni pentru a merge la şcoală, acolo unde doresc ei. Repet, indiferent dacă la Km 10 sunt sau nu copii, Primăria Brăila nu poate acorda subvenţii pentru locuitorii altor localităţi. Nici nu pot să îi întreb pe chiscăneni dacă vor face acest lucru. Ei nu au vrut nici să ne asociem, cum să îi întreb despre aşa ceva?”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro