Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul are de gind sa lase ciinii maidanezi sa moara de batrinete

Primaria municipiului va externaliza activitatea ce vizeaza ciinii vagabonzi. Pentru ca a ajuns la concluzia ca Directia de Administrare si Gospodarire Locala nu se descurca prea bine, cu banii putini pe care-i are, pe aceasta linie, primarul Constantin Cibu a decis sa lase o firma specializata sa se ocupe de asa ceva si sa raspunda, daca lucrurile nu merg bine. "In sedinta de Consiliu Local Municipal vom aproba externalizarea acestei activitati, toate comisiile sint de acord, referatele de specialitate indica acest lucru.Vom aloca mai multi bani de la buget pentru aceasta activitate si sper ca in urmatoarea perioada sa incepem sa stringem mai multi ciini vagabonzi de pe strazi. Ce facem cu ei? Ii ducem la adapost, ii castram si ii aducem inapoi. Alta varianta nu avem. Ei vor disparea pe cale naturala, incetul cu incetul". Daca primarul are de gind sa lase ciinii maidanezi sa moara de batrinete, viceprimarul Lucian Tilea, care va prelua in competente aceasta activitate, de la 1 iunie, ar merge mai degraba pe alte solutii: "Exista si alte variante. Intr-adevar, legea este cit se poate de clara in ceea ce priveste strinsul ciinilor si sterilizarea lor, avem deja contacte cu organizatii si fundatii neguvernamentale care doresc sa ne ajute cu aceste operatiuni, scumpe, de peste 1 milion de lei, cheltuiala, pe ciine. Exista si dorinta noastra de a face un parteneriat cu fundatiile si ONG-urile din zona noastra, pentru a incerca sa dam spre adoptie o mare parte dintre ciini. Sa stiti ca intr-un oras de peste 230 mii de locuitori, sa gasim adapost pentru 5-6 mii de ciini nu cred ca este imposibil. Exista orase in tara care au inceput o asemenea activitate, fara sa fire nevoie sa-i eutanasiem, asa cum spune legea, dar nici sa-i lasam inapoi pe strada, ca sa speriem oamenii".
Cibu are insa dubii ca persoanele care vor adopta ciinii maidanezi ii vor tine in casa, asa cum se cere: "Va fi un numar de ciini care vor fi adoptati, fara discutie, dar mie mi-e teama ca a doua zi, dupa ce vor fi luati, li se va da drumul in strada, din nou. Au fost cazuri cind cetateni ai orasului au platit taxa respectiva, au luat ciinele si i-au dat drumul imediat. Daca aceasta taxa va fi putin mai mare, isi vor permite mai putini sa faca acest lucru. Este o problema, dar se incearca solutii ca sa ne incadram totusi in normele europene, nici sa nu devenim niste criminali, dar nici sa-i lasam sa se inmulteasca peste masura".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii