Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul ar vrea le sa poata taia cuvintul consilierilor

Primarul municipiului, Constantin Cibu, abia asteapta aparitia noii legi a administratiei publice, pentru a-i putea pune la punct pe consilierii care vorbesc prea mult, dupa gustul sau. Cibu este de parere ca sint unii dintre consilieri care vorbesc de dragul de a se face auziti si discuta despre altceva decit ar trebui sa vorbeasca. In acest context, primarul este multumit ca nu va trebui sa mai asculte speech-urile mult prea lungi ale unora dintre membrii CLM, si crede ca nervii sai nu vor mai fi pusi la incercare. Edilul-sef admite ca, uneori, la nervi, ii mai scapa printre dinti cite o vorba grea, despre un consilier sau altul, dar crede ca atit timp cit acestia nu aud, nu-i nici o problema: "Doar aparent le spun niste lucruri care sa-i jigneasca. Nu se-aude, nu? Oricum, in noua lege a administratiei publice, se prevede ca primarul sa conduca sedintele de Consiliu local, iar acesta are dreptul de a-i scoate din sedinta pe consilieri sau a le opri cuvintul si asa mai departe. Uneori chiar este nevoie sa le fie oprit cuvintul unor consilieri si nu este vorba doar despre cei ai opozitiei, ci si ai puterii. Unii exagereaza si exprima niste pareri care parca n-ar fi in concordanta cu ceea ce dorim".
Pe de alta parte, primarul se arata dornic sa le imbunatateasca conditiile de lucru consilierilor, in masura in care poate, si este incintat ca la cite o sedinta, unul sau altul dintre acestia mai face aluzie sau mai spune de-a dreptul ca ar fi necesare niste laptop-uri, care sa-i scuteasca de mapele de sedinta, cu sute de pagini. Primarul recunoaste ca nu a renuntat defintiv la aceasta idee, care i-a apartinut, si se gindeste sa o puna in practica chiar anul acesta: "Cred ca anul acesta vom face aceasta investitie, daca vom gasi niste laptop-uri la preturi convenabile, pentru ca nu poti sa iei unele foarte complicate. Ne trebuie ceva pentru citit documente, pentru modificat paragrafe, pentru vazut imagini si poze. Conteaza foarte mult sa-i poti arata omului si niste poze, despre felul cum arata un lucru sau o zona si cum va arata, dupa ce se fac investitiile respective. Cu mapa de hirtii este mai greu, este si mare, si greu de manevrat".
Si daca discutam despre investitii, edilul-sef are in vedere si achizitionarea unor autoturisme pentru institutie. El spune ca exista mai multe firme care au oferit, pentru proba, diverse autoturisme, printre care si un Hyundai -Tucson, dar inca nu s-a hotarit ce va lua: "Mai multe firme ne pun la dispozitie, un timp, un autoturism, pentru probe, dar nu am luat nici o decizie, inca. Am prevazut in buget achizitionarea pentru Primarie a trei autoturisme, iar cele pe care le avem le vom da la Politia comunitara. Nu am in vedere niste autoturisme de lux, pentru a le achizitiona, sau poate unul ar trebui sa fie mai de lux. Normal, primarul trebuie sa aiba un autoturism care sa fie si de teren, si sa fie si pentru sosele obisnuite, dar la ceea ce m-am gindit eu costa destul de mult, asa incit, deocamdata, am abandonat ideea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii