Mergi la conţinutul principal

Primarul anunță reabilitarea anumitor zone din Centrul Istoric, cu fonduri europene

* edilul-șef Marian Dargomir a postat, vineri, pe rețelele de socializare, un mesaj legat de un proiect în valoare totală de 17.931.781 lei din care 87% reprezintă fonduri europene * acesta a punctat că se vor reabilita 14.685 mp de spații verzi și 21.695 mp de străzi * primarul a profitat de moment pentru a lansa și un atac la adresa PNL-iștilor

 

 

 

Planuri mari pentru Centrul Istoric al Brăilei. Primarul a anunțat, vineri, pe rețelele de socializare că se vor reabilita mai multe zone din Centrul Vechi, în mare parte spații verzi dar și anumite străzi, totul prin atragerea de fonduri europene. Mai exact, potrivit edilului-șef, este vorba despre 17.931.781,34 lei (2% finanțare de la bugetul local, 13% de la bugetul național și restul 85% - fonduri europene). Dragomir a explicat că prin acest proiect se vor reabilita 14.685 metri pătrați de terenuri (spații verzi) și 21.695 mp de străzi care sunt în prezent degradate. Terenurile se află pe Calea Galați nr. 2 (în spatele muzeului) în suprafață de 1.326 mp; Str. Mare nr. 38B în suprafață de 2.686 mp; Str. Mare nr. 38A în suprafață de 7.397 mp; Str. Mercur nr. 28A lot 2 în suprafață de 3.276 mp. De asemenea, străzile sunt: Strada Vadul Schelei pe o suprafață de 9.345 mp; Strada Mare pe o suprafață de 8.890 mp; Strada Mercur, tronson 1 pe o suprafață de 2.910 mp; Strada Mercur, tronson 2 pe o suprafață de 550 mp.

Edilul-șef a punctat că proiectul “Regenerare zone urbane degradate sector I”, COD SMIS 127350 este finanţat prin Programul Operaţional Regional (P.O.R.) 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.2 - Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

”Pentru crearea unui spațiu optim funcțional și estetic, cu impact pozitiv deosebit asupra mediului natural și social asupra terenurilor menționate anterior se va interveni cu: Lucrări de peisagistică - amenajarea spațiului verde cu plante decorative (gazon, flori, arbori și arbuști) și a aleilor pietonale; Realizare instalații electrice de iluminat exterior și supraveghere video; Realizare instalații de irigații; Dotarea spațiilor de relaxare cu mobilier urban - bănci, coșuri de gunoi, foișoare. De asemenea, asupra străzilor se va interveni cu: Lucrări de desfacere a pavajului piatră naturală existent cu recuperarea pavelelor; Realizare suprafață carosabilă cu îmbrăcăminte cu pavaj recuperat și pavaj din piatră naturală; Realizare trotuare cu îmbrăcăminte cu pavaj din piatră naturală; Amenajarea spațiilor verzi aferente trotuarelor; Evacuarea apelor pluviale în rețeaua de canalizare; Realizarea elementelor de semnalizare rutieră”, se precizează în postarea primarului.

Aceeași sursă informează că în urma implementării acestui proiect Municipiul Brăila va beneficia de 14.685 mp spații verzi create și 21.695 mp străzi urbane modernizate (18.713 mp carosabil, 2.175 mp trotuare, 807 mp spații verzi).

Trebuie adăugat și că primarul Marian Dragomir a profitat de moment pentru a-i ataca pe liberalii brăileni, amintind episodul legat de terenul din spatele Muzeului Brăilei ”Carol I” și discuțiile pe această temă din cadrul CLM, subliniind că în opinia sa, PNL-iștii ar fi avut anumite interese pentru blocarea Primăriei de a achiziționa respectivul spațiu. Acuzațiile au fost făcute, însă, extrem de voalat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro