Mergi la conţinutul principal

Primarul și consilierii PSD susțin testarea elevilor la domiciliu

* este vorba despre testele de salivă ce vor fi făcute de două ori pe săptămână elevilor pentru a preveni infecțiile Covid-19 * reamintim că Ministerul Educației a decis ca testele rapide antigen să fie făcute fie la școală, de către persoane special desemnate, fie acasă, de către părinți * peste 80.000 teste au fost distribuite în școlile din județul Brăila

 

 

 

 

Primarul Marian Dragomir și consilierii municipali PSD susțin ca testarea elevilor pentru prevenirea Covid-19 să se facă acasă și nu la școală.

Pentru testarea elevilor la dominicliu, nu în școală, în absența părinților. Acesta este mandatul reprezentanților primarului și consilierilor municipali PSD în consiliile de administrație ale grădinițelor, școlilor și liceelor. Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educației. Apreciez implicarea cadrelor didactice dar rolul acestora este educativ și nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să… Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor și părinților vor fi respectate. Vă doresc multă sănătate și puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a transmis primarul Marian Dragomir prin intermediul contului său de Facebook.

Reamintim că Ministerul Educație a decis testarea periodică a elevilor cu teste rapide antigen non invazive efectuate din proba de saliva, testarea urmând să se facă în fiecare zi de luni și joi, înaintea începerii orelor de curs. Testele pot fi făcute în școli, în sala de clasă/grupă sau în alte spații, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, sau pot fi făcute la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali.

Peste 80.000 teste au ajuns, vineri, la Brăila, potrivit hotnews.ro. Testarea elevilor va începe joi, 2 decembrie, atunci când se reiau cursurile după mini-vacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro