Mergi la conţinutul principal

Primarul îndeamnă familiile defavorizate să nu ignore tichetele de 50 lei pentru preşcolari

Primarul Aurel Simionescu a făcut, recent, un apel către brăilenii cu o situaţie materială precară, transmiţându-le să nu rateze şansa de a profita de tichetele lunare în valoare de 50 lei acordate pentru preşcolari. Concret, este vorba despre prevederile Legii 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. "Sunt acei 50 lei pentru fiecare copil ce provine din cadrul unor familii defavorizate, care se duce la grădiniţă. E o chestiune destul de complicată, să spunem, cel puţin pentru început. Trebuie să facem un inventar al copiilor între 3 şi 6 ani, care nu sunt la grădiniţă în momentul acesta. După care să vedem de ce nu sunt ei la grădiniţă. Apoi să vedem în ce măsură ei se duc la grădiniţă chiar în contextul acestor 50 de lei sau nu. Iar lucrurile astea trebuie să se întâmple undeva până în 29 februarie", a declarat Simionescu. Edilul-şef a ţinut să sublinieze că pot beneficia de această măsură doar cei care au un venit lunar de până 283 lei pe membru de familie. De asemenea, că cei interesaţi pot depune cereri până la 29 februarie, atât la Direcţia de Asistenţă Socială Brăila, cât şi la cea mai apropiată grădiniţă sau şcoală (în cazul celor din clasa zero). "Am întrebat-o pe doamna Oancea (n.r. - Nicoleta Oancea şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila) câte cereri a primit şi mi-a spus că au un inventar de 147 de copii care sunt în grădiniţă în momentul de faţă, dar care sunt în condiţii sociale pentru că vin din familii cu venit minim garantat. Şi atunci, automat, îndeplinesc aceste condiţii. Şi alte câteva zeci de cereri, venite din partea celor care nu au copii înscrişi la grădiniţă. Am discutat şi cu inspectoratul şcolar, să facem o popularizare. Eu sunt convins că va fi o amendare a acestui termen de 29 februarie şi se va mai prelungi. Dar va trebui să facem o popularizare a acestei acţiuni şi să vedem cum reuşim ca un număr cât mai mare dintre copiii care astăzi nu merg la grădiniţă din motive de sărăcie, să zicem, vor putea să vină şi să beneficieze de acest suport financiar", a mai completat sursa citată.
De precizat că tichetele valorice vor putea fi cheltuite pe alimente, haine şi rechizite şcolare. Una dintre condiţiile esenţiale pentru acordarea acestui ajutor este acela că preşcolarii, odată înscrişi, trebuie să fie prezenţi la grădiniţă. De asemenea, tichetele nu vor fi acordate şi pe perioada vacanţei de vară, ci doar pentru perioada septembrie - iunie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro