Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primariile nu dau 2 bani pe persoanele care se incalzesc cu combustibil solid

Foarte putini dintre reprezentantii primariilor au depus la Directia de Munca Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) documentatia referitoare la persoanele care au solicitat sprijin financiar pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri. Potrivit declaratiilor Veronicai Macri, director executiv al institutiei, desi ieri a fost termenul limita de depunere a situatiilor, numai 6 primarii au adus actele. "Frecventa celor care au depus situatiile e foarte slaba. Desi am sunat toate primariile inca din data de 1 februarie si le-am reamintit ca 5 februarie este termenul limita, numai 6 dintre acestea si-au facut datoria. Documentele trebuie aduse de urgenta pentru ca sumele pe care trebuie sa le solicit vor fi destul de mari", a precizat directorul executiv al DMSSF.
In acest moment nu se stie cite persoane din mediul rural care se incalzesc cu combustibil solid au nevoie de ajutor financiar. In ceea ce priveste municipiul, nu mai putin de 5750 de braileni au depus cereri pentru acordarea sprijinului financiar specific sezonului rece. Plata sumelor se va efectua o singura data pentru toata perioada sezonului rece, adica pentru 3 luni. Cei care vor depune cereri in lunile februarie, respectiv martie, vor primi sprijinul financiar pentru doua luni sau pentru una, conform fiecarui caz.
Ordonanta de Urgenta nr.107/decembrie 2006 prevede acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri tuturor familiilor si persoanelor singure cu venituri pe membru de familie de pina la 500 lei. Cuantumul ajutorului este stabilit in suma fixa, in raport cu veniturile familiei sau a persoanei singure, astfel incit familiile cu veniturile reduse vor beneficia de un sprijin lunar in cuantum de 46 lei, cele cu venituri lunare pe membru de familie cuprinse intre 125 lei si 170 lei au dreptul la 42 lei, celor al caror venit se situeaza intre 170 lei si 210 lei li se va acorda un ajutor de 38 lei, celor cu venituri intre 210 lei si 250 lei li se va acorda o suma de 34 lei, celor cu venituri intre 250 si 290 lei li se va acorda suma de 30 lei, celor cu venituri pe membru de familie situate intre 290 si 345 lei li se va acorda un ajutor de 26 lei, celor cu un venit situat intre 345 si 390 lei li se va acorda suma de 22 lei, celor cu venituri intre 390 si 440 lei li se acorda o suma de 18 lei, iar celor cu venituri cuprinse intre 440 si 500 lei li se acorda o suma de 14 lei. In cazul familiilor care beneficiaza de ajutor social cuantumul ajutorului ramine 50 lei lunar.
Stabilirea dreptului la ajutor se face pe baza analizei datelor din declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. Beneficiarii sint obligati sa comunice primarului orice modificare care intervine in componenta familiei si a veniturilor acesteia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii