Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu restituie imobile mortilor reinviati

Restituirile de imobile nationalizate catre morti sint fabulatii ale vicepresedintelui CJ, Gheorghe Chiru. Este parerea primarului Brailei, Constantin Cibu, care apreciaza ca povestirile "horror" cu morti care fac cereri de restituire si-si vind apoi proprietatile celor vii, dupa care se intorc la odihna vesnica sint emanatiile "unei stari de tulburare psihica, rationamente incepute si intrerupte dupa amestecarea ideilor si pierderea firului logic". Mai mult, Cibu sustine ca declaratiile socante ale lui Chiru, pe tema unor pretinse ilegalitati si afaceri imobiliare macabre, facute cu ajutorul unor oameni din Primarie, "constituie, de fapt, o instigare le nerespectarea legii si o incercare nereusita de compromitere a celor ce muncesc cu adevarat".
Primarul precizeaza ca toate cererile de retrocedare sint rezolvate de comisiile locale de aplicare a Legii 10/2001, cu respectarea procedurii administrative corespunzatoare, iar "solicitarile fostilor proprietari sau succesori legali ai acestora au putut fi facute numai prin executor judecatoresc, sub forma de notificare inregistrata si comunicata oficial, insotita de acte justificative, facind obiectul unui dosar cu numar propriu, inregistrat ca atare la Comisia locala de aplicare a Legii 10/2001. Calitatea de persoana indreptatita, respectiv fost proprietar sau mostenitor al acestora nu o determina comisia sau primarul, ci solicitantul, pe baza de acte de stare civila si certificate de mostenitor. Precizam ca orice alte cereri de retrocedare, facute catre primar sau direct catre comisia de aplicare a Legii 10/2001 fara respectarea procedurii administrative stabilita legal au fost respinse". In plus, potrivit primarului, legalmente, notificarile au avut un termen strict de depunere, acesta expirind la 14.02.2002, si oricare alte notificari, facute chiar si prin executor judecatoresc, au fost respinse pentru tardivitate.
Mai mult, primarul ne informeaza ca, personal, nu poate interveni in nici un fel in deciziile comisiei, dat fiind ca nu face parte din aceasta, iar deciziile luate de comisie sint oricum avizate pentru legalitate de catre secretarul municipiului si de catre Prefectura.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii