Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Primaria n-are dupa ce bea apa si ii trebuie vapor?!"

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu neaga ca ar fi intervenit in blocarea preluarii navei "Ovidiu" de catre Consiliul Local Municipal, prin determinarea consilierilor PSD sa voteze impotriva. El nici nu recunoaste explicit acest lucru, insa este de parere ca, oricum, i s-a facut un bine Primariei, in situatia financiara in care se afla aceasta: "In primul rind, putem pleca de la ideea ca eram plecat din tara, cind s-a discutat la CLM acea problema, dar, sigur, se poate spune ca exista telefoane, si sigur ca presedintele s-ar fi putut sa aiba o imixtiune in toata aceasta chestiune. Pe de alta parte, se poate spune ca noi, PSD, avem consilieri prea destepti ca sa poata sa-i influenteze presedintele; ei au votat gindindu-se ca Primaria nu are bani suficienti sa repare nava, pentru ca ei nu aveau bani sa plateasca nici macar curentul la km 10, daca va aduceti aminte, noi, CJ, le-am dat 50 de milioane pentru asta. Ei de vapor aveau nevoie, in aceste conditii? Ei nu au dupa ce bea apa, si voiau vapor? Eu m-am gindit sa le fac un bine, ca nu au bani suficienti sa-si plateasca datoriile, daramite sa mai repare si un vapor. Si atunci noi, cei de la judet, ne-am gindit ca sa-i facem un bine domnului primar si Primariei, sa luam noi vasul Ovidiu si sa-l reparam, si daca are nevoie si Primaria, si invatamintul, si altii, sa il folosim, dar sa fie un bun al judetului. Pentru ca judetul Braila este la Dunare, si nu sintem capabili sa avem un vas".
Stancu a explicat ca, initial, a pus ochii pe vasul cu zbaturi "Borcea", care ar fi constituit el insusi o atractie turistica pentru posibilii invitati din afara judetului, dar demersurile sale au fost blocate de parlamentari ai puterii. In acest context, presedintele CJ s-a reorientat: "Am vrut sa iau vasul "Borcea", care este de patrimonoiu, si n-am reusit, pentru ca avem niste buni colegi braileni, parlamentari din intimplare, care s-au pus de-a curmezisul, crezind ca acest vas il luam la CJ, si confundind CJ cu proprietatea lui Stancu. De parca il ia Stancu, in calitate de persoana fizica, si il duce acasa, il baga in garaj. Oricum, noi avem citeva propuneri pentru modernizarea totala a navei "Ovidiu", va fi licitatie, ea va fi pina in 90 de persoane, o sa aiba 4-6 cusete maxim, pentru ca nu este o nava de croaziera, o vom folosi pentru plimbari in jurul Brailei. Va fi echipata cu motoare noi, inversoare noi, silentioase, deci va fi una de minim 3 stele, din punct de vedere al confortului. Nu am facut inca niste calcule exacte, dar reparatiile vor costa citeva miliarde bune de lei. Plecati de la ideea ca numai motorul va costa peste 50.000 euro. Dar nu avem probleme de bani, pentru lucrurile importante, se gasesc".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii