Mergi la conţinutul principal

Primaria ignora un potential pericol pentru zeci de copii

Intre blocurile din cartierul Viziru III, un copac de citeva zeci de metri lungime, scos din radacini de furtuna puternica de acum o luna, zace inca si acum intr-un echilibru precar, sprijinit intr-o margine de un punct termic din zona. Desi locatarii au sesizat imediat Primaria, pina la acest moment, in afara de amplasarea unui panou de avertizare sub arborele prabusit nu s-a facut nimic, iar acesta reprezinta o atractie pentru copiii de la blocurile din jur, care se amuza sa escaladeze trunchiul si sa urce astfel pina pe acoperisul centralei. Chiar daca parintii spun ca isi avertizeaza micutii sa nu se joace in apropierea copacului, ei recunosc ca nu-i pot tine sub ochi tot timpul, si se intimpla sa-i mai surprinda urcati pe trunchiul arborelui, de unde se lasa cu greu dati jos. Cetatenii sint indignati ca nimeni nu ia nici o masura, si se asteapta oricind la o nenorocire, mai ales ca orice vint mai puternic il poate arunca la pamint. "Copacul s-a prabusit in urma cu o luna, si sta sprijinit de streasina, poate oricind sa cada. Problema nu s-a rezolvat nici in momentul de fata, singura masura luata fiind amplasarea unor avertismente care blocheaza accesul pe sub copac. Nu tine mai nimeni cont de aceste avertismente, iar copiii chiar se urca pe el, existind pericolul unor accidentari grave. Daca asa ceva se va intimpla, oare cine va raspunde? ", ne-a spus locatarul unui bloc din zona. "Este ceva de speriat, de o luna de zile sta copacul asa si mie mi-e frica ori de cite ori trece copilul pe acolo, in drum spre scoala. Nu mai spun ca si cind ies copiii la joaca, ii urmaresc de pe balcon, fiindca oricit le-ai spune ca e periculos, pentru ei este o joaca, au spirit de aventura. Am vazut baieti care urcau pe trunchiul cazut, pina pe acoperisul centralei. Oricind se pot prabusi de acolo, cu tot cu copac", ne-a spus o mamica. Altii sint ingrijorati pentru ca nu mai au unde-si parca masinile, de teama sa nu le fie avariate de trunchiul care se sprijina, intr-un echilibru foarte precar, in punctul termic.

In asteptarea unei solutii

Viceprimarul Lucian Tilea ne-a informat ca la Primarie se cunoaste problema, a admis ca situatia este extrem de periculoasa, mai ales pentru copii, si ne-a dat o explicatie care ne-a lasat masca: copacul a ramas acolo atita vreme, si sint sanse sa mai ramina un timp, pentru ca nu se gasesc 200 de lei, ca sa fie indepartat: "Dat fiind ca atunci batea vintul foarte tare, nu am putut antama nici o lucrare si i-am rugat pe cei de la CET sa faca o imprejmuire, sa puna niste banda, pentru a limita accesul oamenilor, nu cumva sa avem vreun accident. Apoi a urmat o discutie cu directorul Dragan de la Seroplant, care ne-a explicat ca in absenta unei macarale de mare tonaj, lucrarea nu se poate face. Am discutat eventualitatea efectuarii lucrarii cu alpinisti, si mi s-a comunicat ca nu au bani pentru treaba asta, drept pentru care l-am rugat pe directorul Bajan sa faca un efort financiar CET-ul si sa plateasca o echipa de alpinisti si a da jos copacul. Domnul director mi-a declarat insa ca nu are posibilitatea legala sa faca asta, pentru ca arborele este pe domeniul public. Unii au bani, dar nu au posibilitatea legala sa plateasca, iar altii pot sa o faca, dar nu au banii necesari".
Tilea nu a uitat sa precizeze ca Seroplantul si acest gen de probleme intra in atributia viceprimarului Daniela Vasioiu.
Contactata ieri, aceasta ne-a declarat ca imediat ce a aflat despre aceasta problema a incercat sa gaseasca o solutie pentru a o rezolva si ca luni se va incerca taierea copacului respectiv: "Am facut un acord cu TMUCB sa ne puna la dispozitie pentru ziua de luni o macara de 35 de tone, cu care vom incerca sa intram pe strada respectiva, ca sa taiem macar virful copacului. Daca nu se va putea intra, vom gasi o solutie sa contractam totusi macar un alpinist care sa rezolve problema".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro