Mergi la conţinutul principal

Primaria a cedat in fata fiului sefului Armatei

A fost nevoie ca ziarul nostru sa reclame tehnica anapoda prin care Primaria a scos la licitatie terenul de sub cabana nautica de pe faleza Dunarii, pentru ca intiii edili ai urbei sa incerce sa remedieze situatia si sa-si repare greseala de-ai fi dat terenul, pentru 10 ani, fiului sefului Armatei Romane, desi acesta era grevat de sarcini. Acum, desi Stefan - Alin Badalan plateste, de doua luni, chirie pentru cei 130 mp din zona "0" a Brailei, pe care se afla cabana si hangarele sectiei de kaiac- canoe, Primaria a catadicsit sa propuna Clubului Sportiv Municipal (CSM), proprietarul cabanei, un troc: sa improprietareasca CSM cu imobilul pe care deja il ocupa, tot de pe faleza, dar din dreptul cladirii Finantelor Publice, desi situatia terenului de acolo este incerta, iar CSM sa-si mute cabana, respectiv hangarele de pe terenul deja inchiriat de Stefan- Alin Badalan. Culmea, in privinta mutarii, cele doua institutii nu au ajuns la un numitor comun: primarul Cibu este convins ca acea cabana va fi aruncata la fier vechi, in vreme ce directorul CSM, Tinca Amza, este convins ca Primaria va muta cabana pe cheltuiala sa.

Juristii Agentiei Nationale pentru Sport au descins la Braila

Dupa ce au dat spre inchiriere, pentru 10 ani, terenul de sub cabana nautica - in fapt niste hangare care adaposteau ambarcatiunile sportive ale CSM - ca si cum ar fi fost liber de sarcini, reprezentantii Primariei au revenit asupra situatiei, in sensul ca acum incearca sa "cirpeasca" lucrurile, mai ales ca terenul a fost adjudecat printr-o licitatie publica, cu scopul amenajarii unei terase de alimentatie publica. Reamintim ca Stefan- Alin Badalan, administrator si unic asociat al SC Altpas SRL Braila, a cistigat dreptul de a exploata pamintul respectiv si implicit de a infiinta pe acesta o terasa. Badalan plateste chirie pe teren de doua luni de zile, iar nemultumirea sa a fost indreptata impotriva acestui fapt, mai ales ca Primaria i-a dat un teren deja ocupat. Cum nici Clubul Sportiv Municipal, care detine acte de intabulare pe cabana respectiva, nu a agreat ideea Primariei de a elibera urgent terenul si fara nimic la schimb, s-a implicat Agentia Nationala pentru Sport (ANS). Zilele trecute, dupa ce povestea a aparut in paginile ziarului nostru, mai multi juristi ai ANS - forul superior al CSM - au descins la Braila. Acestia au transat conflictul direct cu Primaria si iata concluzia la care s-a ajuns: Primaria sa dea cu acte CSM Baza Sportiva - Sectia kaiac-canoe amplasata tot pe faleza, pe un teren din spatele Finantelor Publice, dar care nu a apartinut, niciodata, in documente sportivilor braileni, iar CSM sa renunte la dreptul sau de proprietate asupra cabanei aflate pe terenul adjudecat de Badalan. Zis si facut! "S-a rezolvat!" - a sustinut, miercuri, Tinca Amza, directorul CSM, aratind ca: "Ni se da act de proprietate pe acea cladire, din spatele cladirii Finantelor. Noi avem acolo 180 mp, dar nu aveam acte, noi am mostenit acea cladire, insa nu aveam nici un drept acolo. Acum, Primaria s-a angajat sa ne mute cabana si hangarele acolo si sa ne dea acte de proprietate". Culmea, primarul Constantin Cibu nu a fost de aceeasi parere: "Acolo unde trebuie sa intre Badalan nu era o cabana, ci niste table care vor fi duse la fier vechi. Nu vom suporta noi nici o cheltuiala cu mutarea. Da, vom face actele pentru baza respectiva, dar mai intii trebuie sa vedem care-i situatia terenului, deocamdata, situatia este una incerta. N-avem acte de proprietate pe pamintul respectiv. Dupa ce ne vom face actele noastre pentru teren, vom face si actele pentru cladire, acolo a fost o cabana nautica a «Navrom» pe care a preluat-o CSM fara acte. Au venit astazi niste consilieri de la Bucuresti, de la ANS, si asa am stabilit si cu acestia, asa am convenit".
Zilele trecute, purtatorul de cuvint al ANS, Emanuel Fintineanu, ne-a declarat despre acest caz: "Intr-adevar, o baza sportiva nu se desfiinteaza asa usor. Cazul este in cercetarea noastra si vom rectifica situatia atit cit ne va sta in putinta".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu