Mergi la conţinutul principal

Prima noapte cu restricţii, primele controale ale Poliţiei

în cursul nopţii de duminică spre luni, poliţiştii au ieşit în stradă pentru a-i informa pe oameni cu privire la noile măsuri impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid - 19 • circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 - 05.00 este resticţionată •  nu vor fi tolerate abateri de la normele legale

 

Noi restricţii au intrat în vigoare pe linie Covid-19 începând din noaptea de duminică spre luni. Cetăţenii trebuie să fie responsabili, să nu iasă noaptea pe stradă fără un motiv întemeiat şi să nu uite de masca de protecţie! Poliţiştii brăileni au desfăşurat acţiuni informative şi le-au recomandat oamenilor să respecte măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii virusului.

Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni, poliţiştii brăileni au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin HG nr. 935/2020. “Prin această Hotărâre de Guvern, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, indiferent de incidenţa cumulată a cazurilor. Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private”, au atras atenţia reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

În plus, a fost suspendată activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târguri, pieţe mixte şi volante şi talciocuri. Prin excepţie, se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. “Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri!”, a transmis insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. 

În prima noapte de după impunerea noilor restricţii, poliţiştii au ieşit în stradă doar cu recomandări, însă oamenii nu trebuie să uite că în perioada următoare se vor aplica sancţiuni pentru orice încălcare a legii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro