Prima medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru România | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Prima medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru România

Sportivul Alin Moldoveanu a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir. Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a JO, a doua la total, după argintul obţinut de Alina Dumitru la judo. Românul l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani 701.5 puncte, locul trei revenind indianului Narang Gagan, cu 701.1 puncte.
Născut la 5 martie 1983 la Focşani, Alin George Moldoveanu a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.
Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 apreciază medalia de aur câştigată de Alin Moldoveanu ca fiind una venită "după o bătălie titanică" cu numărul unu mondial, italianul Niccolo Campriani. Moldoveanu şi-a ţinut nervii tari cu un ultim foc de 10.3 pentru a-l întrece pe rivalul său, care a terminat la 0.6 în spate", continuă site-ul Jocurilor Olimpice.
Sursa citată menţionează că cei doi rivali s-au calificat în finală după ce au egalat recordul olimpic, iar apoi şi-au schimbat locurile între ei de câteva ori până ce românul a rămas definitiv pe prima poziţie.
Alin Moldoveanu se calificase de pe locul doi în finala probei de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir de la Jocurile Olimpice de la Londra, egalând recordul olimpic.
"N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată. La tir este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie să faci totul exact la fel, e matematică pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară", a afirmat Moldoveanu, la televiziunea Sport.ro.

Noi calificări

Pe de altă parte, echipajul masculin al României de 4 rame fără cârmaci a obţinut, ieri, calificarea directă în semifinale, la Jocurile Olimpice de la Londra. Echipajul României, format din sportivii Marius Vasile Cozmiuc, Florin Curuea, Alexandru Palamariu şi Cristi Ilie Pîrghie, a luat startul în seria a doua, pe primul culoar, alături de Belarus, Marea Britanie şi Cehia. La 500 de metri, România se afla pe locul 2, la 1000 de metri la fel, la 1500 de metri, ultimul punct de control intermediar, pe 2, pentru a încheia cursa pe aceeaşi poziţie, cu timpul de 5:52.87 minute. Primele trei echipaje au obţinut calificarea directă în semifinale, adică Marea Britanie, România şi Belarus.
Recalificările vor avea loc marţi, semifinalele în 2 august, iar finala probei două zile mai târziu.
Tot luni, echipajul feminin de dublu rame al României s-a calificat în finală, după ce a ocupat primul loc în recalificări, la JO de la Londra. Echipajul format din Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache a luat startul în recalificări, pe culoarul 3, la Eton Dorney, alături de Italia, Germania, China, Africa de Sud şi Argentina.
La primul punct de control intermediar, la 500 de metri, echipajul tricolor se afla pe locul I, la 1000 de metri tot lider, la ultimul punct de control, 1500, de asemenea pe prima poziţie, pentru a încheia cursa tot în frunte, cu timpul de 7:08.42 minute. În serii, România a încheiat pe locul 3, cu al treilea timp al calificărilor, 7:05.39 minute. Finala probei, în care s-au calificat primele două echipaje din recalificări, adică România şi Germania (7:10.42 minute), va avea loc miercuri.

Camelia Potec a ratat calificarea în semifinale la 200 metri liber

Camelia Potec a ratat însă calificarea în semifinalele probei de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, brăileanca având din nou o zi proastă. Potec a concurat în seria a doua a calificărilor, încheind cursa pe locul 2, cu timpul de 2:01.15 minute, insuficient însă pentru semifinale, în care s-au calificat primele 16 sportive. În calificări s-au aflat la start 37 de sportive, împărţite în cinci serii, primele 16 obţinând calificarea în semifinalele din cursul serii.
Potec a mai luat startul şi în proba de 400 metri liber, dar a ratat calificarea în finală, încheind pe locul 6 în seria a treia, cu timpul de 4:11.43 minute. Ea se va afla în calificări şi la 800 de metri liber.
În prima zi a JO, Dragoş Agache a ratat şi el calificarea în semifinalele probei de 100 de metri bras, încheind seria a treia a calificărilor, pe locul 8.

Spania, făcută de râs la fotbal

Echipa de fotbal a Spaniei, favorită la titlul olimpic, a fost protagonista unei surprize de proporţii la Jocurile Olimpice, fiind eliminată de mult mai puţin titrata selecţionată a Hondurasului, după ce a fost învinsă cu scorul de 1-0.
Deja învinsă de Japonia la debut, selecţionata olimpică spaniolă nu mai are nicio şansă de a ajunge în sferturi. Spania, care a aliniat trei câştigători ai Euro-2012 (Jordi Alba, Juan Mata şi Javier Martinez), a fost condusă încă din minutul 7, prin golul marcat de Jerry Bengtson.

Încă un argint la judo

Aseară, Corina Căprioriu a obţinut medalia de argint, fiind învinsă în finala probei de judo, categoria 57 kg de japoneza Kaori Matsumoto. Este a doua medalie de argint la judo pentru România, după cea obţinută de Alina Dumitru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro