Mergi la conţinutul principal

Prima casă: Garanţii totale de 2,64 miliarde de lei

Băncile au la dispoziţie un plafon total de garantare de 2,64 miliarde de lei în cadrul programului Prima Casă în 2015, sumă care include plafonul alocat pentru anul în curs, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din plafonul anului 2014, a anunţat ieri Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), citat de agerpres.ro.
Instituţia a anunţat demararea etapei a şaptea a programului, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului finanţelor publice nr.98ă 2015, în data de 30 ianuarie 2015, care stabileşte comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanţii la acelaşi nivel cu cel anterior, respectiv 0,49% pe an aplicat la soldul finanţării.
„Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă. Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanţatorii participanţi în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenţei alocate şi rămase neutilizate din plafonul anului 2014", a precizat FNGCIMM într-un comunicat.
Pentru 2015, Guvernul a aprobat acordarea de garanţii guvernamentale pentru achiziţionarea unei locuinţe prin programul Prima Casă în valoare de 2,5 miliarde de lei. În cadrul programului, sunt partenere 17 bănci care activează pe piaţa din România.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro