Mergi la conţinutul principal

Prima amendă pentru proprietarul fostului Hotel “Pescăruş”

Poliţia Locală Brăila a aplicat firmei SC Crown Business & INDUSTRIAL Group SA Bucureşti o amendă în valoare de 750 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003 • sancţiunea s-a aplicat pentru neefectuarea lucrărilor de reparaţii a faţadei imobilului pe care îl deţine pe str. Mihai Eminescu nr.17

 

Curg amenzile pentru proprietarii care nu repară faţadele clădirilor, mai ales ale celor care sunt în zone circulate şi pun în pericol siguranţa oamenilor. O astfel de amendă s-a aplicat de către Poliţia Locală proprietarului fostului Hotel “Pescăruş”, adică firmei Crown Business & Industrial Group. Este prima amendă aplicată în cazul acestuia, mai ales că până acum a fost vorba despre un proces care a durat ani de zile. Abia în decembrie 2017, clădirea a intrat oficial în proprietatea firmei Crown Business & Industrial Group, care a cumpărat-o, de fapt, încă din 1999.

După cum au transmis reprezentanţii de la Poliţia Locală Brăila, instituţia derulează în permanenţă acţiuni în baza prevederilor Anexei  H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 actualizată cu modificările şi completările ulterioare, privind neasigurarea, potrivit legii, a lucrărilor de reparaţii, zugrăvire şi vopsire a părţilor exterioare ale clădirilor, neînlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, a geamurilor, precum şi neefectuarea altor lucrări de reparaţii şi întreţinere la faţadele imobilelor, creând astfel un aspect inestetic zonei respective. În perioada 01.01.2017 – 11.04.2018, s-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale proprietarilor unor imobile de patrimoniu situate în centrul istoric, care nu au efectuat, conform prevederilor legale, lucrări de reparaţii la faţadele imobilelor respective. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 5.050 lei. De asemenea, de la începutul anului 2018, au fost trimise peste 40 de somaţii proprietarilor clădirilor de patrimoniu din zona istorică a municipiului, aceştia fiind atenţionaţi asupra faptului că, lăsând imobilele în paragină, încalcă legea şi că vor fi sancţionaţi dacă nu iau măsurile de rigoare.

 

Încep amenzile pentru proprietarul de la Pescăruş”

În aprilie, poliţiştii locali au aplicat amenzi mai multor persoane fizice şi firme, pentru că au lăsat clădirile vraişte. În lista firmelor sancţionate se numără şi firma Crown Business & Industrial Group. Astfel, au fost aplicate 7 somaţii, conform Anexei H.C.L.M. Brăila nr.5/2003 mai multor persoane care deţin imobile în municipiul Brăila, acestea fiind situate pe str. Braşoveni nr.17; str. Mărăşeşti nr. 21; str. Cojocari nr. 3; str. Cetăţii nr. 9; Bd. Al.I.Cuza nr. 83.

Poliţia Locală a aplicat şi 2 sancţiuni contravenţionale conform HCLM nr.5/2003. Este vorba despre SC Crown Business & Industrial Group SA , din Bucureşti, Sector 2 – sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 750 lei, pentru neefectuarea lucrărilor de reparaţii a faţadei imobilului pe care îl deţine pe str. Mihai Eminescu nr.17. La rândul său, SC Venta Prod Com SRL Brăila a primit o amendă de 750 lei, pentru neefectuarea lucrărilor de reparaţii a faţadei imobilului pe care îl deţine tot pe str. Mihai Eminescu, la nr.44.

Reamintim că această clădire este situată vizavi de sediul Direcţiei Serviciilor Publice, iar de pe faţada ei se desprind aproape permanent bucăţi de moloz, fapt ce pune serios în pericol siguranţa pietonilor. Situaţia precară a acestui imobil persistă de câţiva ani, însă în ultimul timp faţada sa a început să se degradeze într-un ritm tot mai accentuat. Poliţia Locală ne-a informat că imobilul aparţine societăţii comerciale “Venta Prod” Com SRL, care, în ultimul an, a fost sancţionată de patru ori, cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei, pentru că nu ia măsuri de consolidare şi reparaţii, ultima amendă fiind cea de luna aceasta.

În ultima săptămână, sancţiuni de câte 100 lei au încasat şi doi brăileni care nu au întreţinut curăţenia în imobilele în care locuiesc, împiedicând astfel convieţuirea în condiţii civilizate a vecinilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro