Mergi la conţinutul principal

Prima activitate de Job Shadowing la o școală din județul Brăila

Aceasta s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, la Școala Gimnazială Vădeni, în baza acreditării Erasmus+ în domeniul educației școlare. La activitățile coordonate de directorul școlii, prof. Steluța Perianu, au participat zece reprezentanți ai Directoratului Provinciei Konya din Turcia. Timp de cinci zile, a fost observată activitatea didactică la toate nivelurile de învățământ, au avut loc discuții despre sistemul educațional românesc, au fost analizate și dezbătute aspecte legislative și administrative ale activității cadrelor didactice și conducerii unității de învățământ.

„Activitățile de Job shadowing sunt excelente oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională a profesorilor și managerilor unităților de învățământ, prin  intermediul cărora se face schimb de bune practici, sunt înlăturate barierele interne din cadrul organizației școlare, se îmbunătățește comunicarea, se stabilesc conexiuni între cadre didactice care activează în sisteme diferite de învățământ. Fiind prima activitate de acest fel din județul nostru, am acceptat-o cu emoție, ca pe o provocare, dar feedback-ul primit din partea oaspeților noștri din Turcia (manageri și personal didactic de predare) ne-a demonstrat că suntem perfect ancorați în contextul european actual și prin urmare, dimensiunea europeană a tuturor activităților noastre este din ce în ce mai pregnantă”.

Prof. Steluța Perianu, director al Școlii Gimnaziale Vădeni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro