Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prim-ministrul Basescu

Personal, nu-mi place de Stolojan. Se prea poate ca el sa fie vertical, om de cuvint si bun profesionist, insa eu, unul, inca mai astept dovezi in acest sens. CV-ul ala beton de la Banca Mondiala nu m-a convins. Probabil ca antipatia asta fata de Stolojan mi se trage din vremea cind dumnealui a acceptat sa fie prim-ministru in Guvernul PSD. Sa nu uitam ca in acea perioada nu s-a facut remarcat prin nimic.
Nici fata de Tariceanu nu nutresc cine stie ce sentimente de admiratie. Apreciez insa faptul ca omul a incercat si chiar a reusit sa invete sa fie premier. Se vor grabi unii sa afirme ca Romania nu are timp de experimente, ca nu-i vreo scoala de soferi unde trupa sa vina sa invete sa conduca. De acord, dar aratati-mi si mie un politician adevarat, capabil sa faca treaba buna in tara asta. Toti prim-ministrii si - de ce nu? - presedintii pe care i-am avut au fost lautari. Nici vorba sa fi facut vreunul Conservatorul, sa cinte dupa partitura. Din acest motiv zic ca nu il inteleg pe presedintele Basescu. Il va da jos pe Tariceanu, bazindu-se pe Puterea Opozitiei. Si asta pentru ca Basescu s-a cam saturat sa se joace doar de-a serviciile secrete, sa o faca doar pe seful spionilor din Romania, sa stea ca o Bunicuta la Cotroceni.
Iminentul divort dintre Basescu si Tariceanu nu s-a consumat insa pe cale amiabila. Presedintele s-a comportat ca un sot care il face de ris pe partenerul lui de viata in instanta. Mai ca ar fi in stare ca la urmatorul termen de judecata sa afirme ca divorteaza de Tariceanu, pentru ca seara, inainte de a merge la culcare, actualul premier nu se spala pe dinti. Sincer, m-a dezgustat refuzul presedintelui de a-l primi pe Tariceanu atit la Bucuresti, cit si la Viena, pe perioada cit a fost internat in spital. Este exclus ca premierul sa fi incercat vreo lovitura de imagine mergind sa-l viziteze pe pacientul Basescu sau sa incerce sa-l mai imbuneze, sa nu-l lase fara serviciu la Guvern. Mai degraba cred ca Tariceanu a reactionat mecanic, mergind sa-i ureze insanatosire grabnica partenerului sau, omului cu care inca mai imparte puterea in tara asta. Basescu a dovedit insa ca la 55 de ani ii este imposibil sa se mai schimbe. Ramine acelasi ins dificil, razbunator, chiar cabotin as zice. Primul caruia ii va infige sisul in jugulara a fost, este si va fi cel pe care a incercat sa si-l apropie, sa-i dea de inteles ca vor fi tovarasi pe viata. In acest context, nu-l vad bine deloc pe Gigi Becali. Vinul ala pe care l-a baut impreuna cu Basescu la Golden Blitz ii va sta in curind in git!
Acum un an jumate, Tariceanu juca rolul lui Becali. Basescu era numai zimbete fata de el, ii facea galerie pe unde apuca si spunea ca garanteaza pentru el, orice s-ar intimpla. La vremea respectiva, Basescu a crezut ca Tariceanu il va lasa pe el sa fie capitan de echipa la Guvern, dar nu s-a intimplat deloc asa. Daca mai punem la socoteala si episodul "Dinu Patriciu", atunci cind Tariceanu nu a fredonat aceeasi partitura cu Basescu, intelegem comportamentul de prost gust al presedintelui fata de un partener care nu voia altceva decit sa-l incurajeze pe patul de spital. Pina si pe un individ care te-a injunghiat pe strada se poate presupune ca accepti sa-l primesti sa se caiasca, vizitindu-te la spital.
Judecind dupa modul in care se deruleaza acum ostilitatile, nu mai este mult pina cind Tariceanu va fi trimis sa se plimbe cu motocicletele lui, iar postul de premier va fi ocupat de Traian Basescu. Pardon, Theodor Stolojan am vrut sa zic. Asadar, in sfirsit se va face voia lui Basescu, cel care vrea actiune. Care vrea sa fie si presedinte, si premier, si ministru de Finante, si ministru al Integrarii si, daca s-ar putea, nu ar refuza nici postul de ministru al Sanatatii - asta ca tot a simtit pe hernia lui in ce hal sint spitalele de pe la noi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii