Mergi la conţinutul principal

Primăria vrea să investească 9 milioane lei în Lacul Dulce, din fonduri europene

• este vorba despre un proiect ce urmează să fie implementat de Primăria Brăila prin Programul Operaţional Regional, ce are ca scop regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate • proiectul include amenajarea de locuri de joacă şi terenuri de sport, crearea de spaţii verzi, modernizarea străzilor Dorului şi Mina Minovici şi realizarea de locuri de parcare

 

Primăria Municipiului Brăila şi-a propus să transforme un teren generos din Lacul Dulce într-o zonă de petrecere a timpului liber pentru copii, dar şi pentru adulţi. Este vorba despre proiectul “Regenerare economică şi socială în zone marginalizate din Municipiul Brăila - investiţii în facilităţi pentru agrement şi locuri de joacă pentru copii”, în valoare de aproape 8 milioane lei, ce va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de

investiţii 4.3 - “Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale”.

Printre obiectivele acestui proiect se numără: amenajarea unor terenuri de sport, locuri de joacă şi spaţii verzi; îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie auto şi pietonal prin modernizarea străzilor şi reabilitarea/introducerea trotuarelor pietonale, care să permită accesul facil la facilităţile create, la proprietăţile existente şi la zona defavorizată; introducerea parcărilor.

Potrivit proiectului, se vor realiza două terenuri de sport multifuncţionale, acoperite cu structură metalică şi membrană impermeabilă (unul de handbal/baschet şi unul de fotbal), urmând să fie asigurate utilităţile necesare funcţionării acestora, precum şi crearea facilităţilor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces, grup sanitar şi vestiare-container racordate la utilităţi etc). Tot prin acest proiect se va realiza şi un teren de tenis acoperit, dar şi spaţii verzi cu alei de promenadă,  dotate cu mobilier specific - bănci de odihnă, coşuri de gunoi şi fântână arteziană. De asemenea, se va realiza şi un loc de joacă pentru copii cu vârste între 3 şi 15 ani. Parcul va avea o temă cu specific marin iar intrarea se va face din Strada Dorului. Nu în ultimul rând, se vor moderniza străzile Dorului şi Mina Minovici, se vor introduce parcări în zona terenurilor de sport, precum şi trotuare pentru asigurarea accesului facil la zona de agrement creată.

În cea mai recentă şedinţă ordinară de CLM, consilierii municipali şi-au dat girul pentru implementarea acestui proiect din fonduri europene, cu o valoarea totală de 7.914.806,00 lei (inclusiv T.V.A.), din care valoarea totală eligibilă este de 7.874.468,09 lei (inclusiv T.V.A.) şi valoarea totală neeligibilă este de 40.337,91 lei. De asemenea, aceştia au aprobat şi contribuţia proprie a Primăriei, de 40.337,91 lei (inclusiv T.V.A.), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2,51% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 197.649,15 lei (inclusiv T.V.A.), reprezentând cofinanţarea proiectului.

Durata de viaţă economică a proiectului se estimează a fi de 25 ani. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani, în care toate reparaţiile vor fi executate pe cheltuiala constructorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro