Mergi la conţinutul principal

Primăria solicită de la CJ «parcarea Poliției» din Centrul Istoric

* este vorba despre terenul de 1.252 mp de la intersecția străzilor Mihail Sebastian cu Mihai Eminescu, unde polițiștii brăileni obișnuiesc să își parcheze mașinile de ani de zile * consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect de hotărâre prin care solicită acest teren de la Consiliul Județean Brăila, pentru a amenaja acolo o parcare publică, dar și pentru desfășurarea de activități culturale * în vara anului trecut, în spațiul respectiv a fost montată o scenă a Teatrului ”Maria Filotti” unde s-au putut ține spectacole în aer liber, în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

 

Primăria vrea să amenajeze o parcare în spațiul din apropierea fostei Regale, unde polițiștii brăileni obișnuiesc să își lase mașinile de ani de zile, dar care nu este amenajat ca atare, ba chiar a început să se surpe la începutul anului. Terenul aparține Consiliului Județean Brăila, astfel că înainte de toate, municipalitatea încearcă să îl obțină. Pe scurt, consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare, un proiect privind solicitarea de trecere din domeniul public al Județului Brăila și administrarea CJ, în cel al Municipiului Brăila și administrarea CLM, a parcării de pe fosta Regală, unde Teatrul ”Maria Filotti” a organizat spectacole în aer liber în vara anului trecut. Adresa exactă a terenului este Str. Mihail Sebastian, nr. 19. Acesta are o suprafață de 1.242 mp în acte, respectiv, 1.252 mp real măsurată. Potrivit proiectului aprobat de membrii CLM, predarea - primirea terenului se va face pe bază de proces-verbal încheiat între CJ Brăila și Primărie, în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii de către Consiliul Județean, care are ultimul cuvânt de spus. Valoarea de inventar a terenului respectiv este de 843.327,08 lei.

După cum se mai arată în cadrul raportului proiectului de hotărâre, Primăria solicită terenul pentru amenajarea unei parcări publice, dar și pentru desfășurarea de activități culturale.

”Solicitarea de preluare a terenului situat pe str. Mihail Sebastian nr. 19, are în vedere și faptul că acesta se învecinează cu Str. Mihai Eminescu, zonă de relaxare și promenadă. Menționăm că, în anul 2020, a fost montată scena Teatrului «Maria Filotti», pentru interpretarea pieselor de teatru, în aer liber cât și a concertelor. Primăria Municipiului Brăila se implică în modernizarea zonei de relaxare și promenadă, în amenajarea unui spațiu cât mai confortabil, pentru manifestări culturale, dar și în respectarea condițiilor care se impun în prevenirea îmbolnăvirilor, a pandemiei și răspândirii COVID-19”, se punctează în raport.

La CLM, proiectul a fost aprobat în unanimitate. Cel mai probabil, consilierii județeni vor analiza această solicitare și vor vota proiectul privind transmiterea acestui teren către Primăria Brăila în ședințele viitoare.

Reamintim că, în vara anului 2019, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, anunța că în spațiul de pe Str. Mihail Sebastian colț cu Str. Mihai Eminescu se va amenaja o parcare cu plată, indifererent dacă polițiștilor le va conveni sau nu. Un an mai târziu, timp în care lucrurile nu s-au mișcat deloc, autoritățile au declarat că acest lucru se va realiza abia în 2021. La începutul anului 2021, pământul de sub parcarea neamenajată a început să se surpe și a apărut o groapă chiar în mijlocul acesteia, indicând faptul că acolo ar putea exista o veche pivniță sau hrubă, după cum a semnalat cotidianul ”Obiectiv-Vocea Brăilei” într-o ediție anterioară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro