Mergi la conţinutul principal

Primăria se asociază cu CJ Brăila pentru modernizarea Orășelului Copiilor

* consilierii municipali au aprobat, ieri, un proiect prin care solicită sprijinul Consiliului Județean Brăila la cofinanțarea proiectului privind amanajarea Orășelului Copiilor și a Skate Parcului din Monument * este vorba despre 5.000.000 lei în total, sumă împărțită la jumătate de cele două instituții * contractul de execuție lucrări a fost încheiat în 26 iulie 2021 între Municipiul Brăila și Asocierea SC Concivia SA (lider) și SC Element Design SRL, respectiv, SC Sport Play Systems SRL (asociate)

 

Proiectul care vizează modernizarea Orășelului Copiilor din Parcul Monument va primi sprijin financiar din partea Consiliului Județean Brăila. Mai precis, consilierii municipali au aprobat, ieri, un proiect în acest sens, care urmează să fie analizat și aprobat și de aleșii de la județ în viitorul apropiat. Pe scurt, consilierii municipali au aprobat asocierea Municipiului Brăila, prin CLM, cu Județul Brăila, prin Consiliul Județean, pentru cofinanțarea și realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Amenajare Orășelul Copiilor și Skate Parc în Parcul Monument”.

Contribuția CLM pentru cofinanțarea și realizarea obiectului asocierii este de 2.500.000 lei cu TVA și va fi suportată din bugetul propriu al Municipiului Brăila, pe anul 2022. Costurile utile și necesare pentru realizarea lucrărilor vor fi executate pe baza documentației tehnico-economice aprobate, potrivit legii. De altfel, și CJ Brăila ar trebui să plusese tot atât cât a alocat municipalitatea. Din documentația atașată acestui proiect reiese că valoarea obiectivului de investiții, conform devizului general actualizat, elaborat de societatea ”Element Design”, este de 5.000.000 lei cu TVA, în total.

După cum reiese din raportul de specialitate, în prezent obiectivul de investiții este în etapa de execuție lucrări de amenajare, conform prevederilor contractului de execuție lucrări încheiat în 26 iulie 2021 între Municipiul Brăila și Asocierea SC Concivia SA (lider) - SC Element Design SRL (asociat) și SC Sport Play Systems SRL (asociat). Acest contract are ca obiectiv servicii de proiectare: Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC), Proiect Tehnic, Detalii de Execuție (PT și DE), asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor.

Cu această ocazie consilierii au aprobat și conținutul contractului de asociere ce urmează a fi încheiat între CJ și CLM Brăila. Asocierea însă va produce efecte abia după aprobarea sa și de către CJ Brăila și după semnarea contractului de către ambele părți.

Cofinanțarea este posibilă având în vedere o hotărâre a Consiliului Județean Brăila din martie 2022, privind Regulamentul pentru finanțarea asocierilor Județului Brăila - CJ Brăila - cu unele unități administrativ-teritoriale - consilii locale din județ, în vederea realizării unor obiective de interes public.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi în CLM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro